Hjallis Harkimo ja Jethro Rostedt kyselivät Matti Nykäsen lesken Pia Nykäsen kuulumisia Nelosen Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro! -ohjelmassa.

Matti menehtyi maanantaina 4. helmikuuta 2019 kotonaan Joutsenossa. Hän oli 55-vuotias.

Pia muistelee ohjelmassa Matin viimeisiä päiviä.

– Matti tuli lauantaiaamuna kotiin keikalta ja sanoi, että hänellä on tosi huono olo. Hän oli oksentanut ja epäili norovirusta. Hän sanoi, ettei jaksa nousta sängystä, joten toin hänelle oksennusämpärin. Kävin hakemassa kokista kaupasta, joka pysyi hetkellisesti sisällä, Pia aloittaa.

Hän kertoo Matin voinnin heitelleen koko viikonlopun ajan.

– Hän rupesi uudelleen oksentamaan, joten kysyin, pitäisikö soittaa ambulanssi tai lähteä lääkäriin. Hän sanoi, ettei lähde mihinkään, koska piti sitä vatsatautina ja uskoi sen menevän ohi. Lauantain ja sunnuntain välinen yö meni ok.

– Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä hän lähti viemään petivaatteet pesuun. Häntä ei kuulunut takaisin, joten menin katsomaan. Hän istui pesuhuoneen lattialla suu ja silmät auki. Hän oli sen näköinen, että oli kuollut. Säikähdin niin pahasti, että huusin pojalleni Matin kuolleen. Elvytin Mattia niin kauan kuin ensiapu tuli paikalle, noin 8 minuuttia, Pia päättää.