HKV:n Topias Laine päätti kesän keihäänheittokilpailunsa ennätykseensä Jyväskylän Harjucupissa. Hän voitti kilpailun tuloksella 78,42. Laineen, 19, aiempi ennätys oli heinäkuun puolivälissä kauden avauskilpailussa heitetty 78,16.

– Kokeilin nyt heittää vähän kovemmalla vauhdilla, kun olen koko kesän heittänyt hitaammalla vauhdilla ja tämä on kauden viimeinen kilpailu. Otin vauhtia askelparin lisää ja se meni hyvin. Tuli tasainen sarja, Laine sanoi.

Laine sivalsi kisassa ennätyksensä ohella 75,85, 76,41 ja 77,25 kantaneet heitot, jotka nekin olisivat riittäneet voittoon. Toiseksi sijoittui Äänekosken Urheilijoiden Jami Kinnunen tuloksella 75,63.

– Oli kiva näyttää maaotteluun valituille, että parempi heittää Tampereella hyvin, Laine veisteli.

Sini Lällä voitti naisten korkeushypyn ennätyksellään 187. Edellinen ennätys oli Turun Kalevan kisoissa SM-hopean tuonut 186.

– Verryttelyhypyt olivat huonoja. Minulla on ollut ongelmana, etten saa verryttelyhyppyihin riittävää tsemppiä. Olin myös aika väsynyt, koska nukuin yön huonosti. Juoksu kulki kuitenkin yllättävän helposti ja hyppy lähti kulkemaan, Lällä kertoi.

– 187:n ylitys oli hyvä ja nousin riman päälle myös yrityksissä 190:stä. Pääsin nyt ensimmäistä kertaa yrittämään sitä korkeutta. Tuntuu, että se olisi voinut mennä.

Ruotsi-otteluun valittu Lällä jakaa Suomen vuositilastossa kakkospaikan Jessica Kähärän kanssa.

Lähde: Urheiluliitto