Nooralotta Neziri, Maria Huntington, Topi Raitanen ja Elmo Lakka on valittu yleisurheilun Ruotsi-ottelujoukkueiden kapteeneiksi. Valinta tehtiin äänestyksessä, johon osallistuivat maajoukkueisiin valitut urheilijat.

Neziri ja Huntington olivat yllättyneitä valinnoista.

– Supersiistiä. Otan kapteenin tehtävän vastaan todella mielelläni. Se on tosi iso kunnianosoitus varsinkin, kun valinta tehtiin äänestyksellä, Huntington sanoo.

Moniottelijana Huntington näkee Ruotsi-ottelun yhteishengessä samoja piirteitä kuin mitä ottelijoilla on omissa kilpailuissaan.

– Ruotsi-ottelu on sikäli samantyylinen kuin moniottelut, että urheilijat kannustavat tosiaan tosi paljon ja on sitä yhteishenkeä. Ruotsi-ottelussa sitä tosin on kolminkertaisesti. Tosi siistiä päästä luomaan sitä.

Maaottelussa Huntingtonin laji on pituushyppy, josta on luvassa erittäin tasokas. Ruotsi tuo kisoihin kovan kolmikon Khaddi Sagnia, Erica Jarder ja Tilde Johansson.

– Maaottelussa on aina vähän myös karnevaalihenkeä. Urheillaan tosissaan, mutta hymyissä suin ja nautitaan tekemisestä samalla kun yritetään tehdä parhaamme, Huntington muistuttaa.

Lähde: Urheiluliitto