Tero Pitkämäkeä läpi hänen urheilu-uransa läheltä seuranneet asiantuntijat arvioivat keihästähden uraa – ”Tehontuotossa hän oli maailman paras”

© Kuva: Getty Images

Toimittaja ja kirjailija, MTV3:n pitkäaikainen uutisankkuri Keijo Leppänen piirtää uunituoreessa teoksessa Keihäsmies – Tero Pitkämäen elämä (Tammi) seitsenkertaisesta arvokisamitalistista moniolotteisen ja kiinnostavan henkilökuvan.

Tero Pitkämäkeä läpi hänen urheilu-uransa läheltä seuranneet lajiasiantuntijat ja luotto-ortopedi arvioivat kirjassa maailmanmestaria osuvasti.

Suomen Urheiluliiton pitkäaikainen keihäänheiton lajivastaava Mauri Auvinen:

– Tero oli hiljainen ja harkitsevainen, keskittynyt ja päättäväinen. Fysiikassa hän oli vähintään kovimman kilpakumppaninsa Andreas Thorkildsenin tasolla, ehkä lopulta liian vahva. Tiukat sarjat maksimipainoilla vuoden 2007 jälkeen toivat voimaa, mutta söivät elastisuutta.  Liikkuvuus ja rentous ovat tärkeimpiä ominaisuuksia keihäänheitossa.

Ex-maailmanmestari ja nykyinen valmentaja Kimmo Kinnunen:

– Matkan varrella olemme joskus pohtineet hänen heittotekniikkaansa liittyviä puutteita: juoksuvauhdin ja heiton rytmitystä. Tehontuotossa Tero oli maailman paras. Tero heitti jatkuvasti 90 metrin tuntumaan. Nappilaaki jäi puuttumaan. Jos hän olisi huippuvuosinaan heittänyt useammin avokentillä stadionien sijaan, Suomen ennätys olisi todennäköisesti 95 metrin huitteilla.

Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Harri Panula:

– Teroa on operoitu kyynärpäästä useasti, kyljestä, reiden lähentäjistä ja viimeksi polvesta. Vammat ovat olleet tyypillisiä huippu-urheiluvammoja, epätyypillistä on ollut nopea toipuminen niistä. Joskus Tero on aloittanut treenaamisen jo ennen kuin on saanut siihen lupaa. Urheilija toki tuntee kroppansa, mutta biologista paranemista ei voi nopeuttaa.

Lähde: Urheiluliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.