Eetu Kallioinen sivusi jo neljännen kerran skeetin finaalin Suomen ennätystä, kun hän voitti Superfinaalin sunnuntaina Hollolassa. ”Tämä oli hyvä kauden päätös”, hän sanoi.

Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat) voitti miesten skeetin, kun hän rikkoi finaalissa 59/60 kiekkoa. Hän sivusi Suomen ennätystä jo kolmannen kerran tällä kaudella ja kaikkiaan neljännen kerran. Kallioisen valmentaja Timo Laitinen sanoikin, että ”perus-59”, kun hän onnitteli valmennettavaansa.Haulikkolajien Superfinaali järjestettiin vaihtelevissa olosuhteissa viikonloppuna Hollolan Hälvälässä. Avauspäivänä lauantaina ammuttiin skeetissä ja trapissa 75/125 kiekkoa, ja sunnuntain ohjelmassa olivat viimeiset 50 kiekkoa ja finaalit.

– Ei nyt ihan perus-59 voi sanoa, mutta hyvä kauden päätöskisa. 60 kiekkoa menee rikki sitten oikeassa paikassa, Kallioinen sanoi.

– Kausi oli kilpailujen osalta nyt tässä, peruskilpailussa 122 kiekkoa rikkonut Kallioinen sanoi.

Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura) teki saman peruskisan tuloksen kuin Kallioinen. Finaalissa hän sijoittui toiseksi tuloksellaan 55.

Skeetin M20-sarjassa Kurikan Ampujien Oskari Lehtimäki teki peruskilpailussa tuloksen 118. Hän voitti myös juniorifinaalin.

Teemu Ruutana (Längelmäen Seudun Ampujat) oli miesten trapin ykkönen voitettuaan finaalin tuloksellaan 45/50. Toiseksi sijoitui Vili Kopra (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), jonka tulos oli 39. Peruskilpailun parhaan tuloksen 120 teki Kymppi 64:n Mika Bister, joka oli finaalissa lopulta kolmas. Ruutanan peruskisan tulos oli 115 ja Kopran 116.

Satu Mäkelä-Nummela (OSU) kirjasi nimiinsä naisten trapin voiton, kun hän oli finaalissa seuratoveriaan Noora Antikaista parempi pistein 40-37. Mäkelä-Nummela teki peruskisan parhaan tuloksen 116. Mäkelä-Nummelan tytär Sara Nummela (Lahden Ampumaseura) teki trapin N20-sarjassa saman tuloksen kuin äitinsä.

Viikko sitten Sara Nummela voitti naisten trapin SM-kultaa ja Satu Mäkelä-Nummela sai hopeaa. Tänään Nummela voitti N20-sarjan finaalissa LAS:n Silja Niemisen 34-32.

Trapin juniorifinaalissa saatiin yllätysvoittaja, kun OSU:n Samuel Ruusunen voitti 39 pisteellään. Toiseksi sijoittui Kaarlo Hoppu (Pohjois-Hämeen Ampujat), joka ampui Ruususen tavoin Y17-sarjassa.

– Voitto oli yllätys, mutta kyllä se hyvältä maistuu, vasta 12-vuotias Ruusunen hymyili.

– Voi sanoa, että trap on tällä hetkellä kivointa, myös pistooli- ja kiväärilajeja ampunut poika kertoi.

Ruusunen rikkoi peruskilpailussa 100 kiekkoa. Hänen ennätyksensä on kolme kiekkoa parempi. Ennätyksen lisäksi kausi on ollut muutenkin hyvä: Ruusunen on voittanut kaksi SM-kultaa ja tehnyt kaksi SE:tä. Hän on harrastanut ampumaurheilua alle kouluikäisestä lähtien.

Skeetin Y50-sarjan voitti Arto Röppänen (Pielaveden Ampuma- ja Metsästysseura), kun hän teki tuloksen 142. Hän rikkoi peruskilpailussa 121 ja finaalissa 21 kiekkoa.

Lähde: Ampumaurheiluliitto