Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-145) voitti lauantai-iltana Biellassa Italiassa pelattavan haastajatason turnauksen yhdessä puolalaisen parinsa Szymon Walkowin (nelinpelin ATP-156) kanssa.

Suomalais-puolalainen pari ahkeroi lauantaina kaksin verroin pelaten sekä välierän että loppuottelun samana päivänä. Perjantaiset sateet olivat lykänneet otteluita.

Päivän ensimmäisessä ottelussa pari kohtasi Bjorn Fratangelon (ATP-ranking 266) ja Andrew Harrisin (ATP-ranking 216). Heliövaara ja Walkow aloittivat ottelun terävästi siirtyen heti alussa 3-0 johtoon syötönmurron turvin. Pari ei enää katsonut taakseen ja vei avauserän 6-3. Toinen erä oli tiukkaa taistelua. Heliövaara/Walkow pari onnistui murtamaan vastustajan syötön 5-5 tilanteessa ja eteni otteluvoittoon omalla syötönpidolla. Ottelun loppulukemat olivat 6-3 7-5 Heliövaaran ja Walkowin eduksi.

Loppuottelu pelattiin heti välierän perään. Finaalissa vastaan tulivat britti Lloyd Glasspool (ATP-ranking 457) ja jenkki Alex Lawson (nelinpelin ATP-147) . Ottelu lähti tasaisesti liikkeelle ja molemmat joukkueet pitivät omat syöttövuoronsa. Ensimmäisen erän Heliövaara/Walkow onnistui kuitenkin kääntämään itselleen lukemin 7-5. Toisessa erässä kaksikko jatkoi vahvaa peliä, mitä oli esittänyt läpi turnauksen. Ottelu- ja turnausvoitto tulivat lopulta lukemin 7-5 6-3 Heliövaaran ratkaisevan syötön turvin. Ensimmäistä kertaa yhdessä pelannut pari ei hävinnyt turnauksessa erääkään.

Suomen Tennisliitto

@tennisfi
Heliövaara/Walkow Biella Challengerin mestarit 🏆💥 Onnea Harri, loistava turnaus 👏🏻 #tennisfi

Lähde: Tennisliitto