Naisten ja miesten yhteiset nyrkkeilyn SM-kilpailut lyödään marraskuun 27.-29. päivinä Lapin urheiluopistolla. Tämä nyrkkeilyväen valtakunnallinen ykköstapahtuma on saatu järjestettäväksi nyt ensimmäisen kerran Lappiin ja Rovaniemelle.

Rovaniemi tunnetaan nyrkkeilyseurojensa hyvästä yhteishengestä ja yhteen hiileen puhaltamisesta. Myös marraskuisten SM-kisojen järjestelyistä vastaa yhteisvoimin kaksi kaupungin nyrkkeilyseuraa, Lapin Lukko ja Rovaniemen Reipas.

– On harvinaista, että kaksi kilpailevaa seuraa pystyy tekemään näin tiivistä yhteistyötä. Olemme järjestäneet yhdessä vuosittain kansainvälisen Ruskaturnauksen, mutta se jää SM-kisojen vuoksi tänä vuonna väliin, kertoo SM-kisojen kilpailunjohtaja Jonne Kallo.

Järjestäjät odottavat kisaviikonlopun keräävän katsojia lehterit täyteen.

– Aikuisten SM-kisojen tiheää kisatunnelmaa ei ole koskaan ennen ollut lappilaisyleisölle tarjolla, joten uskomme yleisön löytävän Lapin urheiluopiston katsomoon. Lippujen hinnat pidetään huokeina, Kallo toteaa.

Lapin Lukon puheenjohtaja Harri Haavisto haluaa vielä muistuttaa, että kisatapahtumat lisäävät Rovaniemen liikuntamatkailua ja tunnettavuutta.

– Liikunta ja liikkuminen on kirjattu myös Rovaniemen kaupunkistrategiaan. Tapahtumat todellakin lisäävät koko kaupungin elinvoimaa. Vähätellä ei voi myöskään liikunta- ja urheiluharrastusten merkitystä syrjäytymisen ennaltaehkäisyssä, pohtii Haavisto.

Marraskuun SM-kehässä rovaniemeläistä nyrkkeilymainetta puolustavat Lapin Lukon ja Rovaniemen Reippaan nyrkkeilijät.

Lapin Lukon mitalitoive on Kati Ylivirta, jonka tavoitteena on uusia vuoden 2017 SM-kulta pienen kisapaussin jälkeen. Ylivirta kisailee 57-kiloisten sarjassa.

Rovaniemen Reippaan riveistä mitalisaalista odotetaan tulevan Joonas Koivurannalta (69 kg), Jasmina Raiviolta (51 kg), Minna Väisäseltä (51 kg) ja Henrik Palosaarelta (+91 kg).

– Uskon, että tältä kovalta porukalta voimme odottaa hyvää kisamenestystä, ennustaa Rovaniemen Reippaan nyrkkeilyjaoston perustaja ja seuran kunniajäsen Osmo Pähti, joka on yksi Rovaniemen SM-kisojen merkittävistä taustavaikuttajista ja ollut Reippaan toiminnassa mukana jo vuodesta 1952 lähtien.

Lähde: Rovaniemen kaupungin tiedote