Annimari Korte käynnisti harjoituskauden luottavaisena. Naisten pika-aitojen SE:n haltija piipahti ylimenokaudella saksalaisen huippulääkärin pakeilla ja sai apua häntä kesän kilpailukaudella piinanneisiin takareisivaivoihin.

– Olin Saksassa viikon Usain Boltin luottolääkärin Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt klinikalla. Siellä neuvottiin, millä noita takareisiongelmia voisi estää. Samalla hoidettiin selkää, takareisiä, lantiota ja nilkkoja, Korte sanoi.

– Kaikista noista löytyi vikoja, jotka aiheuttavat näitä takareisiongelmia.

Müller-Wohlfahrt on niittänyt mainetta auttamalla Boltin ohella monia entisiä ja nykyisiä huippu-urheilijoita kuten Ronaldoa, Maurice Greeneä ja Kelly Holmesia.

Kortteen mukaan takareisivaivoille löytyi monenlaisia syitä.

– Alaselkä on liian suora ja jäykkä. Se on yksi iso syy, miksi hermot sieltä ärsyyntyvät. Siellä todettiin myös, että nilkat eivät taivu kunnolla ylöspäin. Kun siellä katsottiin nilkkoja, lääkäri totesi, että sinä olet aika huono juoksun alussa. Sinulle 8-12 metrin välinen osa on kaikkein huonoin, et pysty kunnolla työntämään ja juoksu pysyy liian alhaalla, Korte kertoo.

– Tuo analyysi tuli sen perusteella, mitä lääkärit totesivat katsoessaan minun nilkkojani, ja se piti sataprosenttisesti paikkansa.

Lähde: Urheiluliitto