”Hän lyö kuin isolla pianolla iskisi” – lääkäri varoittaa Mike Tysonia kuitenkin iän haasteista

Mike Tysonin ja Roy Jones jr:n kohtaaminen lauantaina on yksi suurista comeback-tarinoista nyrkkeilyn historiassa. Tysonin (54) ja Jonesin (51) yhteenlaskettu ikä on peräti 105 vuotta ja tämä tuo oman haasteensa otteluun.

Kamppailu on määrä käydä näytöshengessä ja erät ovat normaalia lyhyempiä, mutta pelkkään taputteluun kaksikko tuskin kuitenkaan tyytyy.

Urheilulääkäri Irineu Loturco muistuttaa, että raskaan sarjan nyrkkeilijät iskevät painavasti. Kunnon täräys vastaa helposti ison pianon 450 kilon painoa.

– Se on keskimääräinen iskun voima raskaan sarjan iskijöillä tutkimusten mukaan. Mike Tyson on ollut aina selvästi sen yläpuolella, Loturco sanoi Globoesportelle.

Samaan aikaan neurologi Renato Anginnah varoittaa kaksikkoa. Iskut voivat olla edelleen yhtä painavia, mutta kyky vastaanottaa niitä ei välttämättä ole sitä.

– Aivomme ikääntyvät luonnostaan ja ovat ikääntyessään helpommin vakavien vammojen kohde. Vastaanottaa isku 54-vuotiaana on eri asia kuin saada tälli 20-vuotiaana. Se on paljon vakavampaa ja sen myötä tietysti myös riskit paljon suuremmat, Anginnah muistutti.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.