Hiihdon supertähti Marit Björgen ilmoitti jo kesällä paluustaan kilpaladuille ja 40-vuotiaan norjalaisen tähtäimessä olivat ennen kaikkea ylipitkät matkat, mutta vihjettä on saatu myös mahdollisista arvokisamatkojen hiihtämisistä. Nyt paluu kuitenkin viivästyy hiukan nolonkin asian takia.

Hiihtokausi Norjassa alkaa varsinaisesti viikonloppuna perinteikkäässä Beitostölenissä, mutta ilman Björgeniä. Selitys on yksinkertainen – hän ei saa kilpailla.

– Olen ollut sivussa antidopingohjelmasta, jätin sen lopettaessani. Ja siinä pitää olla mukana puoli vuotta [ennen kilpailemista], joten olin liikkeellä hiukan liian myöhään, Björgen kertoi NRK:lle.

Ns. Adams-ohjelma tarkoittaa sitä, että urheilijan on ilmoitettava koko ajan olinpaikkansa mahdollista testaamista varten.

– Luulin että oli selvää, että olen taas testaajien tavoitettavissa, kun sanoin kilpailevani joissain pitkien matkojen hiihdoissa. Oletin ettei minun tarvitse ilmoittautua takaisin Adamsiin, mutta ehkä se oli hiukan naiivia minulta. Nyt täytyy mennä sitten näin.

Tarkkaa tietoa siitä koska Björgen takaisin ohjelmaan ilmoittautui ei ole, mutta NRK:n mukaan kisoissa hänet nähdään vasta reilusti ensi vuoden puolella.