Estejuoksija Camilla Richardsson vaihtaa tulevalle kilpailukaudelle seuraa Vasa Idrottssällskapista Esbo IF:ään.

Richardssonilta operoitiin syksyllä reiden koukistajalihasten hamstring-oireyhtymä ja se merkitsi kahdeksan viikon taukoa juoksuharjoitteluun. Nyt takana on kaksi viikkoa kevyttä juoksua, jota Richardsson yhdistää korvaavaan harjoitteluun.

– Sain tikit pois 10 päivää leikkauksesta. Olin sen jälkeen aluksi uimahallissa vesijuoksemassa ja uimassa kaksi kertaa päivässä. Aika nopeasti leikkauksen jälkeen pääsin myös kävelemään, sauvakävelemään ja harjoittelemaan crosstrainerillä, Richardsson kertoo.

– Nyt olen juossut pari viikkoa peruskestävyysvauhtisia lenkkejä, mutta vain kerran päivässä. Ensi viikolla mukaan tulee vauhtikestävyyttä.

”Nyt tarvitaan vain malttia”

Richardssonin tavoite on kilpailla ensi kesänä Tokion olympiakisoissa. Kuntoutuminen on sujunut ongelmitta ja aikataulussa. Naisten estejuoksun kotimainen kärkiurheilija katsoo, että nyt tärkeintä on säilyttää harjoittelussa maltti.

– Nyt kun tuntuu hyvältä, sitä haluaisi vain päästä juoksemaan kaksi kertaa päivässä ja kovaa, mutta täytyy malttaa. Sitä valmentajakin sanoo, Richardsson viittaa Jukka Keskisaloon.

Richardsson arvelee, että hallikauden kilpailut jäänevät todennäköisesti väliin. Alkutalvesta toiveena olisi päästä harjoitusleirille ja mieluusti korkeanpaikan leirille.

– Yksi vaihtoehto voisi olla mennä ruotsalaisten kanssa Etelä-Afrikkaan Dullstroomiin joulun jälkeen. Tai sitten Pajulahden alppimajaan tai Portugalin Monte Gordoon. Mitään en ole kuitenkaan varannut. Täytyy katsoa miten koronatilanne tästä kehittyy, Richardsson sanoo.

Lähde: Suomen Urheiluliitto