Suureen rooliin noussutta Tero Pitkämäkeä tullaan näkemään myös nuorten keihäänheittäjien kanssa – ”Ei ole parempaa ihmistä kertomaan heille, mikä se vaatimustaso on”

© Kuva: Getty Images

Keihäänheiton lajivalmentajaksi valittua Tero Pitkämäkeä tullaan näkemään myös seurakäynneillä innostamassa ja ohjaamassa nuorten keihäänheittäjien ohjaajia ja valmentajia.

– Aion tehdä seurakäyntejä ja käyn seuraamassa liiton tukiurheilijoiden harjoittelua heidän omissa harjoituspaikoissaan mahdollisuuksien mukaan, Pitkämäki sanoo.

– Näen Terolla ison roolin kertomassa varsinkin nuorten EM-tason urheilijoille ja heidän valmentajilleen, mitä huipulle pääsy vaatii. Ei ole parempaa ihmistä kertomaan heille, mikä se vaatimustaso on, keihäänheiton toisena lajivalmentajana jatkava Petteri Piironen kertoo.

Työnsä ohella Pitkämäki suorittaa Kuortaneella valmentajan ammattitutkintoa.

Huippuseurojen valmentajat apuna keihäänheitossa

Keihäänheitto laji, jossa Suomen Urheiluliiton (SUL) uusi valmennusjärjestelmä ulottaa yhteistyön käden huippuseurojen suuntaan.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Harri Leivonen, Joensuun Katajan Olavi Parjanen ja Turun Urheiluliiton Tuomas Laaksonen ovat huippuseuravalmentajia, joiden palkkauksessa SUL on pienellä panoksella mukana.

– Huippuseuravalmentajilla lajin valtakunnalliseen valmennukseen halutaan luoda SUL:n toimijoiden avuksi leveämpiä harteita, sanoo SUL:n valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni.

Petteri Piirosen mukaan Parjasella, Leivosella ja Laaksosella on iso rooli ottaa keihäänheittovalmennuksen koordinaatiovastuuta paikallisesti ja alueellisesti.

– Seuroihin pitää saada ohjausta keihäänheiton valmennukseen. Ajatuksena on, että minä ja Pitkämäki yhdessä huippuseuravalmentajien kanssa suunnitellaan, miten alueellisesti jalkaudutaan seuroihin ja rakennetaan ihan A-B-C-malleja, kuinka keihäänheittoa pitäisi lapsille ohjata, Piironen sanoo.

Lähde: Suomen Urheiluliitto


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.