Anthony Joshua kukisti nyrkkeilyn raskaan sarjan peräti neljän liiton maailmanmestaruutta menestyksekkäästi kukistamalla Kubrat Pulevin lauantaina ja edessä on nyt superottelu viidennen liiton maailmanmestaria Tyson Furya vastaan – tosin ei välttämättä mestaruudesta.

Kahden brittinyrkkeilijän kohtaamista on ehditty jo hehkuttaa vuoden 2021 todellisena kohokohtana ja pelissä on ennakkotietojen mukaan jopa 550 miljoonan euron palkkiosumma. Kyseessä olisi rahakkain kohtaaminen nyrkkeilyssä vuosikymmeniin.

Eri liitoilla on kuitenkin omat haastajajärjestyksensä ja tämä on johtamassa siihen, että superottelussa ei olisikaan pelissä kiistaton mestaruustitteli, vaan päinvastoin kumpikin saattaa jopa menettää tittelinsä. WBO:n puheenjohtaja Paco Valcarcel on ehtinyt jo vihjata, että Joshuan on kohdattava ensin ykköshaastaja Oleksandr Osyk tai luovuttava mestaruudestaan ja vastaavaa viestiä on tullut muiltakin liitoilta.

Promoottori Eddie Hearn pyyhkii kuitenkin lattiaan liittojen uhkailuilla.

– Meillä on ottelu järjestettävänä ja ikävä liittojen kannalta, mutta tämä on enemmän kuin mestaruusvyöt, Hearn sanoi Sun Sportin mukaan.