Aleksi Valavuori oli lähellä linnaan joutumista – Teki rehellisen paljastuksen somessa: ”Ota vastaan rangaistus kuin mies ja kanna vastuu”

Urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori tuomittiin kahdesta törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen. Oli lähellä, että oikeus olisi voinut tuomita rangaistuksen kiinteänä. Silloin Valavuori olisi joutunut linnaan.

– Tilanne on juridisesti katsottuna yksiselitteinen: Minä olen myöntänyt syyllisyyteni. Sen seurauksena minut tuomittiin törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, 60 tunnin yhdyskuntapalvelukseen ja kolmen vuoden liiketoimintakieltoon, mie avautuu Instagramissa.

Vuosina 2013-2017 tehdyt rikokset perustuvat siihen, että Valavuori sai yrittäjänä yli 700 000 euron tulokertymän, mutta laiminlöi tilinpitoa.

– Elämänhallintani oli näinäkin vuosina täysin kadoksissa, kuten olen avoimesti ja julkisesti kertonut. Minun olisi pitänyt pystyä hoitamaan nämä asiat paljon paremmin, mutta en pystynyt. Syyllisiä on turhaa etsiä muualta kuin peilistä. Tullut tuomio tarkoittaa itselleni lähtökohtaisesti kolmea asiaa: Ota vastaan rangaistus kuin mies, kanna vastuu ja hoida määrätyt velvoitteet. Näin myös teen.

– Yli puolen miljoonan nettomaksu on iso velvoite, josta on haastavaa selviytyä, etenkin kun tuo summa kasvaa korkoa noin 7% per vuosi. Uskon ja tiedän selviytyväni ja saavani tuon kasaan. Toki tuomittu liiketoimintakielto hankaloittaa tätä tehtävää merkittävästi.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.