SuomiUrheilu » Harri Kirvesniemi hämmästeli IS:ssä Joni Mäkeä koskevia kommentteja – sanoi sanottavansa suomalaisen tempusta

Harri Kirvesniemi hämmästeli IS:ssä Joni Mäkeä koskevia kommentteja – sanoi sanottavansa suomalaisen tempusta

© Kuva: Juha Tamminen

Hiihtolegenda Harri Kirvesniemi on kertonut Ilta-Sanomien haastattelussa näkemyksensä Joni Mäen väitetystä sääntörikkeestä tiistain viestin loppuhetkillä.

Mäki paineli tuolloin ennen havutusta Venäjän Aleksandr Bolshunovin eteen. Tämä tulistui suomalaisen toimintaan, huitoi häntä päin sauvalla ja tuli vielä vauhdilla päin maaliviivan jälkeen.

Jotkut kansainväliset asiantuntijat ja venäläiset ovat syyttäneet Mäkeä epäurheilijamaisesta toiminnasta. Kirvesniemi on täysin eri linjoilla.

– Ihmettelen näitä lausumia, että Jonin toiminta olisi ollut jollain lailla epäurheilijamaista. Hän teki omat ratkaisunsa voittaakseen kilpakumppaninsa sääntökirjan mukaisesti. Olen katsonut sen loppusuoran ainakin viisi kertaa. Mäki ottaa tasan tarkkaan suoran linjan ulommalle kaistalle jo sieltä kurvista, ei hän vaihda missään vaiheessa kaistaa, Kirvesniemi näki Ilta-Sanomissa.

Tässä linkki Ilta-Sanomien juttuun.

» Keskustele hiihdosta, ampumahiihdosta, lumilautailusta ja muista talvilajeista Facebook-ryhmässä Talviurheilun olohuone!