Katso video: Hallitseva Suomen mestari on löytänyt varmuuden hyppyihinsä – ”Tunnelma muuttui, kun laitoin kisa-asun päälle”

© Kuva: Juha Tamminen

Korkeushyppääjä Heta Tuuri löysi hyppyynsä varmuuden syyskesällä. Nyt tavoitteena on toistaa sama talven hallikisoissa ja hilata ennätystä ylöspäin.

– Haluaisin saada tasaisia kilpailuja ja tekniikan vakiinnutettua niin, että hypyissä on toistettavuutta. Ennätyksen haluan päälle 190 sentin, Tuuri sanoo.

Tuuri avasi kilpailukauden kutsukilpailussa Pajulahti-hallissa Nastolassa. Voitto heltisi 183:n ylityksellä, eikä 186 jäänyt kauas.

– Olen harjoitellut niin paljon Pajulahdessa, että alkuun se tuntui treenikilpailulta, mutta tunnelma muuttui, kun laitoin kisa-asun päälle. Sain kilpailussa aika hyviä hyppyjä, mutta sen huomasi, että olen vielä harjoituskaudella, Tuuri kertaa.

Tuuri, 25, voitti viime kesänä Suomen mestaruuden Turun Kalevan kisoissa ja päätti kilpailukauden Ruotsi-ottelussa kakkossijaan sivuamalla ennätystään 188. Syksyn ja syystalven harjoittelu on luistanut, vaikka rakennusarkkitehdin opintoihin kuuluva vajaan kuukauden työharjoittelu piti huomioida syksyn harjoitusohjelmissa. Kokopäiväinen istumatyö arkkitehtitoimistossa ei luonut parhaita valmiuksia hyppytreeneihin.

– Tuon työharjoittelun takia tekniikkaharjoittelua tuli nyt vähemmän viime syksyyn verrattuna, mutta olin silti ensimmäisessä kilpailussa valmiimpi hyppäämään korkealta kuin viime vuoden vastaavassa kisassa. Silloin hypyissä oli enemmän vaihtelua, Tuuri vertaa.

Lähde: Urheiluliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.