Maastohiihdon Tour de Ski jatkui tänään Italian Toblachissa perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailulla. Suomalaisittain parhaasta sijoituksesta vastasi Krista Pärmäkoski, joka taisteli naisten 10 kilometrin kilpailun viidenneksi. Johanna Matintalo täydensi suomalaispanosta noustessaan viidenneksi nopeimmalla osuusajalla sijalle 15.

Pärmäkoski odotti päivän kilpailulta parempaa eikä ollut tyytyväinen päivän hiihtoonsa.

– Nälkä tässä kasvaa syödessä. Varmasti eilinen painoi jonkin verran, kun sai niin hyvin itsestään irti, pohti Pärmäkoski viitaten eiliseen vahvaan hiihtoonsa.

– Tämä on kilpaurheilua. Tästä sisuuntuneena uusiin koitoksiin, jatkoi Pärmäkoski.

Päivän nopein suomalainen Matintalo yllättyi positiivisesti päivän tuloksestaan.

– Hiihto ei tuntunut ihan niin ihmeelliseltä kuin mitä tulos oli. Ehkä se olikin se avainjuttu, että oli helpon ja rennon tuntuista. Sitä kautta sitten tuli hyvä veto, mietti Matintalo.

Matintalo pohti, että jatkossa voidaan nähdä vielä onnistuneempiakin suorituksia.

– Tämä toivottavasti antaa jatkossa odottaa parempaa, kun vielä saa sen kaikkensa antaneen tunteen ja nappisuorituksen, kommentoi Matintalo.

Jasmi Joensuu jäi niukasti pisteiden ulkopuolelle ja hiihti maaliin sijalle 31. Joensuu lopettaa kiertueen alkuperäisen suunnitelmansa mukaisesti Toblachiin, eikä jatka enää Val di Fiemmeen.

Naisten 10 kilometrin takaa-ajon voitti Venäjän Yulia Stupak. Toiseksi sijoittui ruotsalainen Ebba Andersson ja kolmanneksi Yhdysvaltojen Jessie Diggins.

Lähde: Hiihtoliitto