Mahtiaika – suomalaisaiturilta hurja avaus kaudelle!

© Kuva: Getty Images

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka avasi hallikauden räväkästi. Lakka voitti Jyväskylän Hipposhallissa kaksi 60 metrin aitajuoksun starttia ajoin 7,79 ja 7,64. Jälkimmäinen tulos alittaa Lakan ennätyksen sekunnin sadasosalla ja molemmat tulokset alittavat Euroopan hallimestaruuskilpailuiden tulosrajan 7,88.

Uudella ennätyksellään 7,64 Lakka on Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmas edellään vain hänen valmentajansa Antti Haapakoski (7,59) sekä Suomen ennätysmies Arto Bryggare (7,56).

– Ensimmäiseen juoksuun en ollut tyytyväinen. Siitä tuli valmennukselta palautetta. Jäin lähdössä Ilari Manniselle ja kolhin aitoja, kun juoksin häntä kiinni. Siihen nähden, miten epätasainen juoksu oli, niin aika 7,79 oli hyvä.

– Finaalissa keskityin vain lähtöön ja sain juoksun kulkemaan, mutten ole vielä tyytyväinen tuohon. Siellä on vielä pari jäärää edellä, Lakka viittasi Suomen kaikkien aikojen tilastoon.

Viime kesänä Lakka ei löytänyt 110 metrin aitajuoksuun parasta vauhtiaan. Aavistuksen ylikovaksi keväällä karannut harjoittelu söi suoritustehoa. Tilanne korjautui alkusyksyllä, kun Lakka piti harjoittelussa tehon ja määrän maltillisina.

– Palattiin peruskuntokauden tehoharjoittelussa askel taaksepäin eikä määrääkään tehty niin paljon. Sitä ohjelmaa noudatettiin puolitoista kuukautta ja sen jälkeen lähdettiin maltillisesti kiristämään harjoitusten tehoa, Lakka kertoo.

Lähde: SUL:n tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.