Nousujohteista Tour de Skitä hiihtävä Krista Pärmäkoski sijoittui viidenneksi Italian Toblachin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa Tour de Skillä.
Pärmäkoski oli positiivisesti yllättänyt päivän otteistaan.

– Yllätyin itsekin, että kuinka hyvän vireen sai kaivettua. Verkassa piti vähän jopa malttaa, ettei hiihdä itseltään jalkoja alta. Hyvä suoritus, olen siihen tosi tyytyväinen. En olisi ennen kiertuetta uskonut, että pystyn näin hyvin hiihtämään. Vire on mennyt parempaan päivä päivältä. Tuntuu kilpahiihdolta, totesi Pärmäkoski.

Tour de Ski jatkuu huomenna Toblachissa perinteisen takaa-ajokilpailulla. Kilpailun startataan tämän päivän tulosten perusteella ja Pärmäkoskella on hyvät mahdollisuudet olla mukana palkintopallitaistelussa.

– Uskon, että siitä tulee hyvä kisa. Saa toivottavasti itsensä ahtaalle siellä, pohti Pärmäkoski.

Suomalaisista myös Johanna Matintalo jatkoi kiertuetta pistesijalla. Matintalo oli 26:s ja koki kilpailun olleen onnistunut.

– Sain sellaisen kohtuu tasaisen vedon tehtyä, ihan ok tulos omaan vapaan hiihtotavan tasoon nähden. Etupuolella oli pienillä eroilla sijoja. Huomenna on ihan mukavat lähtökohdat, kun lähdetään takaa-ajoon, kommentoi Matintalo.

Jasmi Joensuu oli 34:s ja Katri Lylynperä 50:s. Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Jessie Diggins ennen joukkuetoveriaan Rosie Brennania. Kolmanneksi sijoittui ruotsalainen Ebba Andersson.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote