Suomalainen huippupelaaja yllätti kaikki lopettamispäätöksellään – paljasti nyt Vesa-Matti Loirille syyt: ”Jos olisin jatkanut, olisin rikkonut perheeni”

© Kuva: Getty Images

Vesa-Matti Loirin podcastissa vieraillut suomen kaikkien aikojen menestynein miesgolfari kertoo lopetusajatusten kasvaneen jo varhain uran varrella: ”En halunnnut jäädä rypemään siihen lajiin, vaan vanheta elämällä normaalia elämää.”

Kun golfari Mikko Ilonen ilmotti lopettavansa ammattilaisuransa keväällä 2019, yllätti päätös monet. Olihan vasta 39-vuotias, viisinkertainen European Tour -voittaja tuolloin golfari parhaassa iässä.

Vesa-Matti Loirin Pelimies Vesku -podcastissa vieraillut Ilonen kertoo, että hän itse oli kuitenkin jo pitkään tiennyt lopettavansa ammattilaisuransa ”nuorena.”

– Mulla oli ammattilaissa paljon vanhempia kavereita, jotka olivat jääneet roikkumaan siihen golf-elämään. Ja se näytti mulle tosi tuskaiselta, Ilonen taustoittaa.

– Mä en halunnut jäädä samalla tavalla rypemään siihen lajiin. Siksi mulle tuli jo varhain selvä ajatus siitä, etten halua pelata ammattigolfia vanhempana, vaan tehdä jotain ihan muuta. Elää normaalia elämää.

Lopullisesti Ilosen päätös jättää ammattilaisgolf kypsyi vuoden 2018 lopussa. Tuolloin häeen esikoinen oli aloittanut koulun, mikä rajoitti suuresti perheen mahdollisuuksia matkustaa isän golfturnausten perässä.

– Jos mä oisin runtannut siihen vielä yhden kunnon stintin ja panostanut oman aikani täysin golfiin, niin mä olisin rikkonut perheeni.

Maailmaa jatkuvasti kiertävän ammattigolfarin ja läsnä olevan perheenisän roolien yhdistäminen olisi ollut Ilosen mukaan mahdotonta.

– Huipputasolla pelaaminen olisi vaatinut minulta niin paljon itsekkyyttä, etten olisi voinut olla tarpeeksi kotona. Ja jos sä kysyt ala-asteelaiselta, että haluaako se viettää kesä-, talvi- ja syyslomansa faijan golf-pelejä katsellen, niin kyllä se vastaus on ei.

Ilonen kuitenkin korostaa, ettei verrattain varhainen lopettamispäätös ole jäänyt harmittamaan  myöskää jäkikäteen.

– Mä sain vetää 18 vuotta omilla ehdoillani. Nyt on meidän perheessä muiden vuoro.

Lähde: Kindred Group tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.