Suomalaisurheilijan ura piti päättyä jo viime kesänä – valmistautuukin nyt erikoisluvalla olympiavuoteen!

Nyrkkeilijä Mira Potkosen uran piti päättyä viime kesänä Tokion olympiakisoihin. Nyt edellisten kesäkisojen ainoa suomalaismitalisti valmistautuu erikoisluvalla viimeistä kertaa olympiavuoteen.

Ilman maailmanlaajuista koronapandemiaa Potkonen olisi otellut olympiapaikasta jo viime vuoden maaliskuussa Lontoossa. Karsinnat käynnistettiin aikataulun mukaisesti, mutta ne ehdittiin keskeyttää jo ennen Potkosen ottelua. Odotetun ottelun äkillinen peruuntuminen oli Potkoselle pettymys, mutta ei maailmanloppu.

– Tottakai se oli pettymys ja tunteet purkautuivat. Se päätös oli kuitenkin helppo hyväksyä, koska itselläni ei ollut asian kanssa mitään tekemistä. Ulkopuolista painetta ei tullut mistään, ja lopullinen päätös oli lopulta ihan ymmärrettävä. Maailmantilanteen takia se tuntui silloin luonnolliselta päätökseltä, Potkonen muistelee.

Laji on muuttunut edelliseen olympiakarsintoihin verrattuna konkreettisesti siinä mielessä, että ottelu koostuu nyt kolmesta kolmen minuutin mittaisesta erästä. Aiemmin erät kestivät kaksi minuuttia ja niitä oli yhteensä neljä. Teuronen oli tyytyväinen sääntömuutokseen.

– Kolmen minuutin erät suosivat meitä. Lisäminuutti muuttaa ottelun luonnetta ja sen takia lajista on tullut nopeampaa ja terävämpää. Aloitteiden tekeminen on kasvanut, tilanteen päällä pitää olla koko ajan ja olla valmiina, Teuronen kertoo.

Kehitystä on tapahtunut lajissa myös taktisessa ottelemisessa ja teknisessä osaamisessa.

Suomalainen nousee seuraavan kerran kehään huhtikuussa Lontoossa, kun Euroopan olympiakarsinnat jatkuvat — jos koronatilanne sen sallii. Vastaan asettuu nuori, vasta 19-vuotias, brittinyrkkeilijä Caroline Dubois. Vasenkätinen Dubois on kerännyt menestystä nuorten sarjoista ja tavoittelee nyt ensimmäistä olympiapaikkaansa. Karsintavastustaja on ollut nyt tiedossa harvinaisen pitkään ja Potkosella on ollut hyvin aikaa valmistautua tulevaan koitokseen. Vastustajan tekniikan arvioiminen ei mene kuitenkaan oman kehityksen edelle.

– Nyt kun vastustaja on tiedossa, niin olemme työstäneet tiettyjä häneen liittyviä asioita. Tärkeää on kuitenkin keskittyä omiin vahvuuksiinsa, Potkonen kertoo.

Kyseessä on myös vasta ensimmäinen vastustaja. Valmentaja Maarit Teuronen on samoilla linjoilla suojattinsa kanssa. Vastustajan tekemisiä on katsottu filmiltä, mutta keskittyminen on omassa tekemisessä.

– Lähinnä on keskitytty omaan tekemiseen. Toki yritän tuoda teknisiä asioita vastustajasta treeniin. Emme me voi kuitenkaan keskittyä liikaa niihin, koska muuten omat hyvät jutut jäävät toisaalle. Keskitytään parantamaan omia parhaita ominaisuuksia vielä paremmiksi, ja vähän heikommat ominaisuudet kehittyvät siinä samalla, Teuronen kuvailee.

Lähde: Olympiakomitea


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.