Suomalaisilta nähtiin tänään lauantaina vahvoja otteita, kun Tour de Ski jatkui Italian Val di Fiemmessä perinteisen sprinteillä. Nousujohteisesti kiertueella esiintynyt Krista Pärmäkoski taisteli itsensä finaaliin saakka ja oli kuudes.

Pärmäkoski oli tyytyväinen päivän tulokseensa.

– Oli melkoinen päivä. Aika-ajo oli vähän tukkoinen ja syke ei meinannut nousta. Alkuerä oli tosi hyvä ja siitä lähti hyvin liikkeelle. Finaalissa tuli sitten pieni kömmähdys. Hyvä kisa tänään, kroppa lähti hyvin toimimaan, mietti Pärmäkoski.

Pärmäkosken sprinttisuoritus nosti hänet kiertueen kokonaistuloksissa kolmanneksi. Tour de Ski huipentuu huomenna Alpe Cermisin nousuun.

– Tästä on kiva lähteä huomenna nauttimaan, nyt on vaan pelkästään voitettavaa. On tämä mennyt niin paljon paremmin kuin olisin kuvitellut, kommentoi Pärmäkoski viitaten alkukauden vaikeuksiinsa.

Myös Johanna Matintalo onnistui sprinttipäivänä hyvin ja oli 16:s. Matintalo aloitti päivän karsinnan neljännellä sijalla ja lähti jatkamaan päivää rohkeasti.

– Halusin lähteä haastamaan itseäni ja valitsin yläkaavion. Yleensä ne ovat kovempia eriä ja niissä on kovimpia sprinttereitä. Se oli tietoinen valinta, halusin siihen mennä.

Matintalo oli mukana eränsä kärkikamppailussa aivan maaliviivalle saakka.

”‹– Ihan ei loppusuoralla oma tasuri kovia tasurinaisia vastaan riittänyt. Pienestä oli kiinni, välillä kääntyy näin päin, pohti Matintalo.

Ruotsi otti kilpailussa kolmoisvoiton. Ensimmäiseksi taisteli Linn Svahn ennen Maja Dahlqvistia ja Emma Ribomia.

Lähde:Hiihtoliiton tiedote