Therese Johaugia ei säästellä Norjassa – asiantuntijoilta kovia paljastuksia suorassa lähetyksessä

© Kuva: Getty Images

Norjan hiihtotähden Therese Johaugin tekeminen on aina tiukan syynin alla tämän kotimaassa.

Täysin ylivoimainen urheilija oli huomion keskipisteenä myös sunnuntaina, kun hän vei Norjan mestaruuden 15 kilometrin yhdistelmähiihdossa.

Dagbladet kirjoittaa, että NRK:n studio analysoi tarkkaan naisen aiempia suorituksia.

Samalla asiantuntijat yrittivät selvittää Johaugin taktiikan salaisuuksia katsojille.

Dagbladet uskoi, että Johaugin ruotsalaiset haastajat seuraisivat varmasti lähetyksen arvioita mielenkiinnolla.

Arvion ytimessä oli se asiantuntijoiden (Torgeir Bjørn , Jann Post ja Fredrik Aukland) näkemys, jonka mukaan Johaugilla on tapana aloittaa hurjalla vauhdilla.

Johaug ei kuitenkaan pysty pitämään tuota vauhtia yllä, vaan se putoaa merkittävästi kisan edetessä. Asiantuntijat hyväksyvät sen, että Johaug voi tuolla tavalla mahdollisesti kontrolloida kisaa ja vauhtiaan.

Norjalaistähden taktiikkaa myös kommentoinut Astrid Uhrenholdt Jacobsen oli kuitenkin samoilla linjoilla asiantuntijoiden kanssa.

– Therese oli aina erittäin nopea alussa. Jos pysyin mukana ensimmäiset kilometrit, oli se (voittaminen) mahdollista, näki uransa viime vuonna päättänyt nainen.

Hän ohjeisti Ruotsin Frida Karlssonia laittamaan kaiken peliin alussa Johaugia vastaan.

Kieli poskessa voi pohtia myös, että on toki mahdollista, että NRK:n asiantuntijat juonivat ”vinkeillään” Karlssonia hiihtämään itsensä piippuun heti kisan alussa.

» Keskustele hiihdosta, ampumahiihdosta, lumilautailusta ja muista talvilajeista Facebook-ryhmässä Talviurheilun olohuone!