Upea tarina: Huippumenestynyt suomalaisurheilija oli lopettaa uransa jo varhain, koska oli niin sekaisin – ”Pystyin nousemaan sieltä pohjalta”

© Kuva: Getty Images

Suomen kaikkien aikojen menestynein miesgolfari Mikko Ilonen paljastaa Vesa-Matti Loirin Pelimies Vesku -podcastissa, kuinka hän oli hyvillä lähellä lopettaa golfin jo 26-vuotiaana. Tuolloin Ilonen eli ammattiuransa haastavinta aikaa, kadotettuaan täysin pelinsä ja pudottuaan pois European Tourilta.

– Vuoden 2005 lopussa kaikki oli niin sekaisin, etten mä pystynyt kertakaikkiaan pelaamaan golfia. Lähdin silloin yksin Amerikkaan muutamaksi kuukaudeksi selvittämään tilannetta itseni kanssa, Ilonen kertoo.

– Ilman sitä rypemistä mitään voittojakaan ei olisi välttämättä tullut. Siksi pidän itse vuotta 2006 urani tärkeimpänä, kun pystyin nousemaan sieltä pohjalta. Se oli jopa tärkeämpää kuin seuraavan vuoden ensimmäiset European Tourin voitot.

Ilonen kertoo podcastissa, kuinka yksin pohjalla vietetty aika auttoi häntä lopulta selvittämään, mistä pelaamista vaivanneet häiriötekijät johtuivat.

– Löysin silloin jonkinlaisen rauhan. Se rauhallisuus välittyi greenille ja sen ympärille, ja siitä tuli mun pelin suurin vahvuus, Ilonen kertoo.

– Mä en esimerkiksi ole koskaan kokenut olevani erityisen hyvä puttaaja. Mutta kun olin rauhallinen, niin silloin puttikin oli yhtäkkiä vahvuus.

Lähde: Kindred Group tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.