Tour de Skin voittaja Jessie Diggins on avautunut blogissaan toimittajan hänelle Falunissa esittämistä sanoista.

– Yksi toimittaja sanoi minulle, että (Therese) Johaug on parempi ylämäessä, kun taas minä olen nopeampi alamäessä. Hän kysyi, mistä se johtuu. Ennen kuin ehdin vastata hänelle, hän jyräsi minut kertomalla suorassa tv-lähetyksessä, että se johtui siitä, että olen Thereseä isompi ja painan enemmän. Siksi minun on oltava nopeampi. Räpytin silmiäni hänelle. Pyysin häntä toistamaan kysymyksen, koska en ollut varma, ymmärsinkö oikein.

– Toivottavasti olimme vielä suorassa lähetyksessä, kun kerroin, että hänen pitää opetella puhumaan naisille. Toiseksi hänen ei pidä koskaan kommentoida hiihtäjien vartaloa. Se ei ole ok.

NRK:n Mikal Aaserud puolusteli hieman toimittajaa sosiaalisessa mediassa. Hän kertoi keskustelleensa asiasta tämän kanssa.

– Hän oli täysin rikki tapahtuneen vuoksi, eikä hän ymmärtänyt oikein mitä oli tapahtunut.

Mikal Aaserud

@mikal_aaserud

Jostein Vinjerui

@Jossi_j
Very good post @jessdiggs 👏👏👏

It is so nice to see that our sport have role models on the highest level with clear values and a strong voice. Thank you.

Jessie Diggins

@jessdiggs
“Our culture attacks Women who succeed by planting doubts as to the role of skill in their success.” It’s time to stop that, please and thank you!

Update on the past few weekends of racing on the blog now!

jessiediggins.com/falun-frolicki…
1/2 Godt skrevet og viktig tema. For ordens skyld så var ikke journalisten norsk. Ettersom jeg stod i båsen ved siden av og så hva som skjedde.Snakket også med den nevnte reporteren dagen etterpå. Han var helt fortvilet over hendelsen, skjønte ikke helt selv hva som hadde skjedd.