Lotta Kemppinen kiihdytti 60 metrin Suomen mestariksi Jyväskylässä Suomen hallimestaruuskilpailuissa uudella Suomen ennätyksellä 7,16. Se vie HIFK:n pikajuoksijan Euroopan tilastossakin jaetulle kolmannelle sijalle.

Kemppinen paransi aiemmin tänä talvena 60 metrin SE:n aikaan 7,19 ja sivalsi siitä Hipposhallissa kolmen sekunnin sadasosaa, kun muutos juoksun lähdössä osoittautui toimivaksi.

– Otin alkuerissä lähtötelineitä lähemmäksi. Eli siirsin niitä tukia, joille jalat tulevat ja yllätyin ajasta, jonka juoksin. Huomasin, että tämähän toimii, Kemppinen kertoi.

Kemppinen oli jo alkuerien nopein ajalla 7,26. Finaalissa hän lisäsi kierroksia ja kun juoksun loppu on kulkenut upeasti koko hallikauden, niin terävöitynyt startti teki eväät ennätykseen.

– Nyt tuli hyvä juoksu! Mikähän on aika, Kemppinen muisteli miettineensä maalissa.

Puolan kilpailusta kimmoke muutokseen

Kemppisen mukaan ajatus telineiden muuttamisesta sai kipinää viime viikon perjantaina Lódzissa käydyissä kilpailuissa, missä hän oli kolmas ajalla 7,28.

­– Siellä huomasin, että lähdölle pitää tehdä jotakin, Kemppinen sanoi.

Mikä lähdössä muuttui?

– Kun otin telineitä lähemmäksi, pääsin heti lähdöstä työntämään hyvin eteenpäin. Se oli kuin vieteri, Kemppinen kuvasi muutosta.

Lähde: SUL:n tiedote