Senni Salminen voitti Jyväskylässä naisten pituushypyn hallimestaruuden viime kesän ulkoratojen mestaruutensa jatkeeksi. Salminen ponkaisi kolmannella kierroksella halliennätyksensä 649 ja toiseksi parhaallakin 636. Mestaruutta Salminen tavoittelee myös päälajissaan kolmiloikassa.

Salmisen tulos on Suomen pisin hallihyppy neljännesvuosisataan ja Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi paras. Pidemmälle ovat hallissa hypänneet vain Ringa Ropo ja viimeksi vuonna 1996 Heli Koivula.

– Pituushypyssä on hyvä, että sen voi nyt ottaa rennosti. En ole sitä paljon harjoitellut, mutta se tulee selkärangasta, Salminen kertaili.

Salmisen tavoitteena Hipposhallissa on paikka EM-kilpailuihin. Sinne tulosraja hänen päälajissaan kolmiloikassa on 14,30. Aivan niin pitkää hyppyä tuskin vaaditaan, sillä EM-rankingin 12 parasta kutsutaan EM-kilpailuihin.

— Kyllä 14 metriä pitäisi alkaa mennä, Salminen ennakoi sunnuntain kilpailua ja viittasi viimeiseen tekniikkatreeniin, joka meni hyvin.

– Tämän talven loikkakilpailuissa ongelmana on ollut se, että nopeutta on tullut lisää ja osun lankulle vähän takapainotteisesti.

Toiseksi naisten pituushypyssä ponnisti Turun Weikkojen Taika Koilahti tuloksella 622. Muut jäivät alle kuuteen metriin.

Lähde: SUL:n tiedote