Samuli Samuelsson ja Samuel Purola sivusivat ennätyksiään 6,66 ja 6,67 miesten 60 metrin SM-finaalissa. Ikaalisten Urheilijoita edustava Samuelsson uusi mestaruutensa, mutta täpärästi.

– Maalissa katsoin, että Samuel olisi voittanut, mutta ilmeisesti onnistuin heittäytymään niin, että voitin, Samuelsson sanoi.

Purola näki toisin.

– Näin Samulin koko ajan ja ajattelin, että voisi olla sama aika, Purola tuumi.

Kumpikin oli hieman ihmeistään ajoista, sillä tuntemukset eivät olleet parhaat mahdolliset.

– Alkuerässä tunsin, ettei ole hyvä fiilis. Siksi finaalin aika yllätti, Samuelsson sanoi.

Samuelsson oli alkuerien nopein ajalla 6,72. Purola ja Riku Illukka voittivat eränsä ajalla 6,73. Illukalle se oli ennätys ja merkitsi EM-rajan rikkoutumista. Finaalissa Vantaan Salamien juoksija oli kolmas ajalla 6,77.

Kahdeksasta finaaliin yltäneestä juoksijasta kuusi juoksi alkuerissä ennätyksensä. Eetu Rantala ja Oskari Lehtonen karsiutuivat ajoin 6,86 ja 6,87. Yhteensä 11 miestä juoksi 6,90 tai sitä nopeammin ja seitsemän sekunnin alittajia oli ennätysmäärä 17.

Lähde: SUL:n tiedote