Suomalainen yleisurheilija muisteli huimaa heittoaan Diego Maradonan mukaan nimetyllä stadionilla – Paransi ennätystään lähes viisi ja puoli metriä!

© Kuva: Getty Images

Maria HuntingtonMiia Sillman ja Saga Vanninen muodostavat yhdessä kotimaisen seitsenottelun kärjen ja samalla yhden kotimaisen yleisurheilun kovatasoisimmista harjoitusryhmistä.

Tampereen Pirkkahallissa tapahtuva yhteisharjoittelu on luontevaa, sillä jokaisen henkilökohtaisena valmentajana toimii pitkän linjan yleisurheiluvalmentaja Matti Liimatainen. Ryhmän mukana nopeus- ja oheisharjoitteita tekee ajoittain myös pika-aituri Lotta Harala.

Viime vuodet Turussa, Mika Vakkurin valvovan silmän alla, harjoitellut Sillman liittyi Liimataisen valmennusryhmään viime syksynä. Ryhmäharjoittelu muiden lajin huippujen kanssa kiinnosti Tampereelle palannutta ottelijaa. Muuton ja harjoitusryhmään liittymisen mahdollistivat kätilöopinnot, jotka eivät ole enää tässä vaiheessa paikkakuntasidonnaisia.

Uusi harjoitusryhmä oli sinänsä ennestään tuttu, mutta totuttelu uudenlaiseen harjoitteluun otti oman aikansa. Turussa Sillman joutui koronakevään aikana harjoittelemaan paljon yksikseen, joten tuttu treeniseura on lisännyt treeni-intoa entistä enemmän. Syksyn pääpainotus oli nopeustasojen kehittämisessä.

– Varsinkin korona-aikana jouduin harjoittelemaan paljon yksikseni. Kaipasin tosi paljon ryhmässä harjoittelemista, ja siihen tämä muutos oli erittäin hyvä ratkaisu. Leireillä kun pääsin harjoittelemaan treenikaverien kanssa, niin mietin aina, että tämä olisi kyllä hauskaa ihan joka päivä!

– Olen saanut treenata koko syksyn vammoitta. Treenien sisältö on kuitenkin muuttunut hiukan siitä, mitä tehtiin Mikan kanssa. Nyt on panostettu tosi paljon nopeuspuoleen, tehontuottoon ja räjähtävyyteen. Alkuun joutui sotimaan vähän sen oman ajatusmaailman, ja sen mihin on tottunut, kanssa. Meillä on Marian kanssa hyvin samanlainen ohjelma ja olemme harjoitelleet hyvinkin samalla rytmillä, Sillman kertoo.

Sillmanin uran tähänastisen uran kohokohta kävi toteen kaksi kesää sitten, Napolin – nykyään jalkapallolegenda Diego Maradonan mukaan nimetyllä, San Paolo -stadionilla. Peräti neljä henkilökohtaista ennätystä sisällään pitänyt 6 209 pisteen ottelusarja oikeutti Universiadien kultaan. Sarjan huimin suoritus nähtiin tuolloin keihäspaikalla, jossa suomalainen paransi ennätystään lähes viisi ja puoli metriä.

Arvokisoihin paluuta Sillman suunnittelee jo keväälle, kun EM-hallit käydään maaliskuun alussa Puolan Torunissa. Hallikausi aukesi tammikuun lopulla 60 metrin aitojen startilla. Pienet tuntemukset polvitaipeessa toivat oman haasteensa avauskisaan. Kisapaikka Toruniin edellyttää hyvää onnistumista Jyväskylän SM-halleissa.

– Polvitaipeessa oli pieniä tuntemuksia jo ennen kisastarttia. Tein juoksussa varmaan kaikki mahdolliset virheet, mutta ne on hyvä hoitaa ensimmäisessä kisassa alta pois. SM-halleissa olisi pakko saada tehtyä hyvä ottelu, ihan EM-hallejakin ajatellen, Sillman kertoo.

Lähde: Olympiakomitea


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.