Suomalaisheittäjältä mahtikaari! Ennätys uusiksi ja täysin ylivoimainen voitto

© Kuva: Juha Tamminen

Salla Sipponen voitti Tampereen Pirkkahallissa käydyn kiekkokilpailun loistavalla hallituloksella ja ennätyksellään 59,70. Tulos on 18 senttiä parempi kuin Sipposen viime vuonna syntynyt ulkokenttien ennätys ja 82 senttiä parempi kuin pari viikkoa sitten heitetty halliennätys.

– Se minun edellinen halliennätysheittoni 58,88 oli tosi matala. Nyt sain heittoon paremmin nostetta, tuki toimi ja kiekko suuntautui paremmin, Sipponen vertaili.

Sipposen tulos on maailman tämän talven paras hallitulos ja tämän vuoden maailmantilaston viides ulkokilpailutkin huomioon ottaen.

Parhaan tuloksensa Sipponen heitti viimeisellä yrityksellään tasaisen sarjan päätteeksi. Sipposen heitot kantoivat Pirkkahallissa 54,95, 57,40, 56,79, 56,48, 57,78 ja 59,70.

– Siinä tuli niitä 56-57 metrin heittoja sinne tänne, mutta niissä ei tekniikka osunut kohdalleen, Sipponen kertoi.

Ennätyksellään Keuruun Kisailijoita edustava Sipponen on kotimaan kaikkien aikojen hallitilastossa toinen. Edellä on vain Sanna Kämäräinen Suomen halliennätyksellä 60,67.

Kesällä tavoitteena Tokion olympiaraja 

Tampereen kilpailu oli Sipposelle talven kolmas ja samalla viimeinen. Se kertoi, että syksyn ja sydäntalven harjoitusjakso Jorma Haarasen ja Tanja Komulaisen valmennuksessa on onnistunut.

– Jalkoihin on tullut voimaa ja räväkkyyttä. Lajitaito ja tekniikka ovat vakiintuneet. Sitä kautta on tullut tulosta. Hallissa heittämisessä oli alussa haasteita, kun vanerilta heitetään, Mutta nyt kun siitä on päässyt heittämään useammin, siihen on tottunut, Sipponen sanoo.

Sipposen katse kääntyy jo kevään harjoitteluun ja kesän kilpailuihin.

– Nyt pidän viikon tauon ja sen jälkeen harjoitukset jatkuvat. Kesällä tavoittelen Tokion olympiakisojen tulosrajaa 63,50, Sipponen sanoo.

Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti oli Tampereen kilpailussa toinen tuloksella 51,25.

Lähde: SUL:n tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.