Maria Huntington, Miia Sillman ja Saga Vanninen muodostavat yhdessä kotimaisen seitsenottelun kärjen ja samalla yhden kotimaisen yleisurheilun kovatasoisimmista harjoitusryhmistä.

Tampereen Pirkkahallissa tapahtuva yhteisharjoittelu on luontevaa, sillä jokaisen henkilökohtaisena valmentajana toimii pitkän linjan yleisurheiluvalmentaja Matti Liimatainen.

Kaksi kesää sitten Vanninen voitti nuorten olympiafestivaalien kultaa huippupistein 5 913. Tulos oli samalla alle 18-vuotiaiden Suomen ennätys ja samanikäisten maailman kauden kärkitulos nuorten välineillä. Viime kesänä huippulupaus laittoi Turun Kalevan Kisoissa ennätyspisteensä jälleen uusiin lukemiin, tällä kertaa aikuisten sarjassa. Ennätyspisteet kirjataan nyt lukemin 5 861, ja tulos on samalla alle 18- ja alle 20-vuotiaiden Suomen ennätys.

Ensi kesänä – koronatilanteen salliessa – nuorten arvokisoja on tarjolla kaksin kappalein. 19-vuotiaiden EM-kilpailut on tarkoitus kisata Viron Tallinnassa ja saman ikäluokan MM-kisat Kenian Nairobissa. Vannisen mukaan ensi kesän tavoitteena on molempien arvokisojen lisäksi myös Tampereen Kalevan kisat.

17-vuotias Vanninen saa nopeusharjoituksissa hyvää kiriapua Huntingtonilta ja Sillmanilta. Kuulassa vanhemmat treenikaverit seuraavat sen sijaan tarkkana Vannisen toimintaa, onhan hänen kuulaennätyksenä selkeästi koko joukon kovin. Omat kehityskohteensa Vanninen osaa nimetä nopeasti.

– Aerobisessa harjoittelussa ja reaktiivisuushypyissä on omasta mielestäni vielä paljon kehitettävää, Vanninen tuumii.

Lähde: Olympiakomitea