Suomella on pitkästä aikaa Euroopan ja maailman huipputason pikajuoksija. Helsingin IFK:n Lotta Kemppinen avasi kautensa Helsingissä Myllypuron Liikuntamyllyssä rikkomalla Sisko Hanhijoen yli 30 vuotta vanhan SE:n naisten 60 metrin juoksussa.

Kemppisen uusi ennätys kirjataan 7,19. Jo alkuerissä hän juoksi aivan SE:n tuntumaan 7,21.

Hanhijoen entinen SE oli 7,20 hallikaudelta 1990. Hanhijoki voitti urallaan EM-kilpailuiden pronssimitalin ja peräti 28 henkilökohtaista Suomen mestaruutta.

Kemppisen uusi ennätys sijoittuu tämän vuoden maailmantilastossa 11:nneksi ja Euroopan tilastossa viidenneksi. Eroa maailmantilaston kakkossijaan ei ole kuin 0,05 sekuntia.

Maailman kärkiaikaa pitää hallussaan 200 metrin hallitseva maailmanmestari, Britannian Dina Asher-Smith ajalla 7,08.

Lähde: SUL:n tiedote