Tampereen Pyrinnön Maria Huntingtonin ja Miia Sillmanin toiveet tuloksesta, joka veisi maaliskuisiin EM-kilpailuihin tyrehtyivät jalkavaivoihin Jyväskylässä viisiottelun SM-kilpailun korkeushypyssä.

Kantapään rasvapatin repeämän kiusaama Huntington jäi korkeushypyssä ilman tulosta. Sillman keskeytti kilpailun yrityksiin korkeudesta 172 nilkkakivun takia.

– Satutin pari viikkoa sitten pituushypyssä rasvapatjan, joka kiinnittyy kantaluuhun. Korkeushyppy on ainoa, jota se ei kestä, Huntington harmitteli.

Huntington kilpaili kantapää puudutettuna ja haki korkeushypystä tulosta pienellä riskillä. Hän jätti verryttelyhypyt tekemättä ja aloitti suoraan korkeudesta 175.

– Ei oikein voinut ottaa verryttelyhyppyjä, oli pakko aloittaa korkealta. Mutta se olisi ollut sama, vaikka rima olisi ollut matalammalla, kun en vaan uskaltanut törmätä tuolla jalalla, Huntington sanoi.

Huntington voitti naisten viisiottelun avauslajin 60 metrin aitajuoksun hyvällä ajalla 8,37. Korkeushypyn jälkeen hän päätti jatkaa ottelua vielä kuulantyönnössä.

– Todella turha vaiva, kun muuten olen ollut ehjänä koko syksyn ja talven.

Lähde: SUL