Entinen yleisurheilija Noora Toivo päätti ottaa sosiaalisessa mediassa kantaa urheilijoiden kokemiin ulkonäköpaineisiin. Hän muistutti kirjoittaneensa asiasta jo vuosia sitten.

– Kehitys ei kehity. Siitä on 8 vuotta, kun kirjoitin urheilijoiden ulkonäköpaineista postauksen, joka meni viraaliksi. Se oli ensimmäinen ”isompi” julkisen keskustelun avaus. 8 vuotta mennyt ja tuntuu, että oikein mikään ei ole muuttunut. Ulkonäköön keskitytään edelleen paljon, kommentoi Toivo.

Aleksi Valavuori ei ollut täysin samoilla linjoilla. Hän kertoi oman totuutensa.

– Ulkonäkö on ja tulee aina olemaan olennainen osa huomiobisnestä, johon huippu-urheilu eittämättä kuuluu. Jos ei kuuluisi, monen huippu-urheilijan some olisi täynnä uistinpakkeja, sanaristikoita ja sieniämpäreitä, upeiden vartaloprofiilia korostavien kuvien sijaan, kuittasi Valavuori.