Yhdysvalloissa opiskeleva moukarinheittäjä Sara Killinen haluaa onnistua maan yliopistosarjassa, mutta vuoden 2021 tavoitteena on heittää hyvin heinäkuussa 22-vuotiaiden EM-kilpailuissa Bergenissä, Norjassa.

– Valmentaja ymmärtää hyvin, että suomalaisilla kausi jatkuu yliopistosarjan jälkeen, sanoo kauden avauksessaan EM-rajan rikkonut Killinen.

Viime ajat Killinen kertoo ahkeroineensa reipasta tahtia punttisalissa ja heittotreeneissä. Voimaharjoituksissa raudat eivät kuitenkaan ole olleet järin raskaita ja vetoliikkeissä on hiottu paljon tekniikkaa.

– Punttia on ollut neljästi viikossa, mutta kun minun nostotekniikkani eivät ole niin hyviä, valmentaja ei anna minun tehdä raskailla raudoilla. Hän haluaa säästää selkääni, Killinen sanoo.

Uuteen opinahjoonsa ja sen treenipaikkoihin Killinen on kotiutunut nopeasti.

– Halli punttisaleineen on kuin Kuortaneella. Meillä on hyppääjien ja moniottelijoiden kanssa oma punttisali. Talvi heitettiin sisällä. Nyt päästään ulos heittämään ja kenttä on tuossa aivan vieressä, Killinen sanoo.

– Blacksburgin kaupunki ei ole mikään suuri. Sellainen kodikas paikka.

22-vuotiaiden EM-rajan on Killisen ohella rikkonut myös toinen Yhdysvalloissa opiskeleva nuori suomalaisheittäjätär. Roosa Ylönen on kiskaissut naisten keihästä 53,37 metriä San Antoniossa, Texasissa.

Lähde: Urheiluliitto