Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) hallituksen jäsen Antti Pihlakoski protestoi WA:n kilpailuvaliokunnan ja johdon jäsenille kirjallisesti Timanttiliigan kuluvan kauden sääntökokeilusta.

Uuden säännön mukaan osassa kenttälajeja viimeisellä kierroksella on mukana vain kolme kilpailijaa edellisten kierrosten tulosten perusteella ja päätöskierroksen tulokset ratkaisevat kilpailun kolme kärkisijaa.

– Säännöt tulivat meille hallitukseen vain tiedoksi. Protestoin sääntöä vastaan kirjallisesti, mutta sillä ei ollut vaikutusta, koska Timanttiliiga on oma organisaationsa, missä WA:lla on 25 prosentin osuus. Liiga toteuttaa tämän kokeiluna, Pihlakoski harmitteli.

Sääntö koskee pituushyppyä, kolmiloikkaa, kuulantyöntöä, kiekonheittoa ja keihäänheittoa.

– Onhan se katsojalle erikoista, jos kilpailun voittaa viimeisellä kierroksella urheilija, joka tekee heikomman tuloksen, kuin joku muu aiemmilla kierroksilla, Pihlakoski sanoi.

Pihlakoski arvioimaan MM-kilpailujen hakijoita

Pihlakoski nimettiin WA:n hallituksen kokouksessa viiden hengen ryhmään, joka käy jatkossa läpi liiton arvokilpailujen hakijat ja tekee esityksen liiton hallitukselle.

WA:n uusin arvokilpailu on puolimaratonin MM-kilpailun vuonna 2023 korvaava tiejuoksun MM-kilpailu. Sen ohjelmassa on puolimaratonin ohella myös 5 kilometriä ja katumaili.

– Vuoden 2023 kisoille on 12 hakijaa ja näyttää siltä, että tulevaisuuden yleisurheilun MM-kilpailuillekin on hyvin hakijoita, Pihlakoski sanoi.

Seuraavat MM-kilpailut ovat vuonna 2022 Eugenessa, Oregonin osavaltiossa Yhdysvalloissa (15.-24.7.) ja vuonna 2023 Unkarin pääkaupungissa Budapestissa (19.-27.8.).

Lähde: Yleisurheilu.fi