Lahtelainen Luhta Sportswear Company toimittaa Tokion kisoihin kaikki Suomen olympiajoukkueen urheilijoiden asut edustuskäyttöön, vapaa-ajalle, harjoitteluun ja lämmittelyyn itse urheilusuorituksen ulkopuolella.

Ilta-Sanomien haastattelema toimittaja Jaakko Selin on erikoistunut muotiin. Hän ei annat Suomen asulle kovinkaan suuria arvosanoja, vaan kertoo, että kauppakeskuksen halpamuotimyymälästä löytyy samanlaisia tuotteita.

– Geneeristä urheiluvapaa-ajan kamaa tuo on, eikä näytä edes laadukkaalta, hän täräyttää heti alkuu IS:lle.

– Tuo Uuno Turhapuron verkkopaidan näköinen mekko naurattaa minua. Verkkoyksityiskohdat ovat varmaan kivoja jossain luonnoksessa, mutta päällä ne eivät toimi. Eipä taida muilla mailla näkyä vastaavaa, hän pohtii IS:lle.

Suomalaishiihtäjä Ristomatti Hakola kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa huomanneensa Selinin kommentit mediassa. Hän alkoi muistella menneitä olympilaisten asuja ja erityisesti mieleen on jäänyt Pyeongchangin talvikisoihin 2018 suuniteltu karvahattu.

– Se oli niin ruma, että oli oikeasti hieno. Olenkin sen oikeastaan ainoana vaatetuksena säästänyt ja laittanut kunniapaikalle, Hakola kommentoi IS:lle.

Katso uusi mallisto alta.