Olympiavuoden 2024 yleisurheilun Suomen mestaruudet ratkotaan Vaasassa. Suomen Urheiluliiton (SUL) lauantainen liittovaltuuston kokous myönsi Kalevan kisat 2024 Vaasaan.

Vaasa isännöi Kalevan kisoja viidettä kertaa. Aiemmin Kalevan kisat on järjestetty Vaasassa vuosina 1948, 1986, 2004 ja 2013.

– Tämä on erittäin hyvä uutinen Vaasalle. Edelliset Kalevan kisat olivat täällä 11 vuotta sitten. Tämä on sopiva väli järjestää Kalevan kisat uudelleen, Österbottenin piirin liittovaltuutettu Ingemar Sundelin totesi.

Kisat myönnettiin Vasa Iddrottssällskapille, mutta järjestelyistä vastaa seurayhtymä, jossa on mukana useita vaasalaisseuroja.

– Tämä on tärkeä asia Vaasassa taloudellisesti. Mutta myös siksi, että alueen toimitsijakaarti pysyy hyvässä vireessä, Sundelin arvioi.

Vaasa järjestää 2022 yleisurheilun 22- ja 19-vuotiaiden SM-kilpailut. Nekin kilpaillaan Kaarlen kentällä, kuten vuoden 2024 Kalevan kisat. Tänä vuonna Kalevan kisat kilpaillaan Tampereella, ensi vuonna Joensuussa ja kesällä 2023 Lahdessa.

Itani: Suomalaisen yleisurheilun uusi ilme näkyi Toruńissa

SUL:n puheenjohtaja Sami Itani arvioi katsauksessaan liittovaltuustolle, että SUL on onnistunut koronan keskellä hyvin, niin toiminnallisesti kuin taloudellisesti.

– Ulkoinen maailma on tällä hetkellä hankala. Mutta siihen nähden sanoisin, että isoista lajiliitoista Urheiluliitto on yksi vahvimmassa asemassa olevista, Itani sanoi.

Isoin haaste koronarajoitusten keskellä on Itanin mukaan harrastajien rekrytointi.

– Harrastajamäärien putoaminen yleisurheilussakin on asia, joka meidän pitää ottaa hyvin vakavasti. Miten saamme mukaan lapsia ja nuoria toimintaan takaisin ja nykyisiä pysymään mukana, Itani kyseli.

Kiitosta Itani jakoi erityisesti seurojen toteuttamalle kilpailutoiminnalle.

– Viime kesä meni näissä olosuhteissa priimasti ja hallikausi erinomaisesti. Ei ole helppoa järjestää SM-halleja tai nuorten SM-halleja turvallisesti ja urheilullisesti onnistuen, kuten nyt onnistuttiin, Itani sanoi.

Itani totesi, että ensi kesän Motonet GP:n ja Paavo Nurmi Gamesin järjestäjät rakentavat tapahtumiaan ottaen huomioon myös sen vaihtoehdon, että yleisöä ei voisi ottaa paikan päälle.

– Missään lajissa ei ole itsestään selvää, että kaikki keskeiset tapahtumat voidaan toteuttaa niin kovalla prosentilla kuin yleisurheilussa, Itani sanoi.

Itani kiitteli myös kolme mitalia ja viisi pistesijaa tuonutta Toruńin EM-hallijoukkuetta.

– Toruńissa alkoi näkyä suomalaisen yleisurheilun uusi ilme. Tavoitimme siellä menestyneiden hienojen, esikuvallisten urheilijoiden esiintymisellä suuren määrän uutta, nuorta yleisöä, Itani kiitteli.

Lähde: Urheiluliitto