Keihäänheittäjä Jami Kinnunen avasi kilpailukauden väkevästi Jyväskylän Harju-cupissa. Kinnunen voitti kilpailun heitettyään 79,11. Tulos jää sentin Kinnusen ennätyksestä, jonka hän sivalsi viime vuoden avauskilpailussaan.

Jyväskylässä Kinnusen voittotulosta säesti tasainen sarja, jonka seuraavaksi parhaat heitot kantoivat 78,87, 78,52 ja 78,47.

– Ei ollut odotuksia, oli vain mukava päästä kisaamaan, verryttelyssä 80-metrisen kiskaissut Kinnunen sanoi.

Kauden avauskilpailussa Kinnusta tyydytti tasainen sarja.

– Vauhti oli aika tasainen ja tuli yllättävän hyvin. Heitot menivät helkatin lähelle viivaa. Tehojakin tuntui olevan hyvin, Kinnunen kertoi.

Äänekosken Urheilijoita edustavan Kinnusen harjoituskausi on sujunut ilman isoja takkuja, eikä hän ole antanut kevään koleiden säidenkään kiusata.

– Olen heittänyt ulkona aika lailla kaksi kertaa viikossa ihan suunnitelmien mukaan huhtikuun puolivälin jälkeen, oli keli mikä hyvänsä, Kinnunen sanoo.

– Kisoihin lähden sillä ajatuksella, etten mieti tulosta. Sillä lailla näyttäisi minulla tulevan parempaa tulosta.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden aituri Santeri Kuusiniemi avasi kilpailukautensa voittamalla 110 metrin aitajuoksun ennätyksellään 14,27. Toissa kesänä juostu ennätys koheni sadasosalla. Kuusiniemen seuratoveri Ilari Manninen hävisi vain 0,03 sekuntia.

Miesten 150 metrin juoksun voitti toissakesäinen 100 metrin Suomen mestari Konsta Alatupa JKU:sta ja toinen oli toissakesäinen 400 metrin Suomen mestari Eljas Aalto Sibbo-Vargarnasta. Alatuvan voittoaika oli 16,06 ja Aalto juoksi 16,18. Molemmat juoksivat ennätyksensä.