Keskiviikkona Tampereen Pyrintö järjesti 100 päivää Kalevan kisoihin -mediatilaisuuden saunaravintola Kuumassa, jossa seuran kärkiurheilijoista aituri Reetta Hurske, seitsenottelija Miia Sillman, seiväshyppääjä Urho Kujanpää ja korkeushyppääjä Daniel Kosonen kävivät läpi kesän näkymiä.

– Pientä vammaa on pukannut, muttei häiritsevästi. Hyvillä mielin lähden kilpailukauteen, kertoi Hurske, jolle koti-Kalevan kisat ovat kesän kohokohtia.

– Varmasti on kiva juosta tutulla radalla, kun on paljon ystäviä katsomossa. Tavoitteena Kalevan kisoissa on mestaruus ja tulosraja tulevan vuoden MM-kisoihin.

Talven SM-halleissa 566 ylittänyt Urho Kujanpään kevät ei ole sujunut aivan ongelmitta. Isovarpaan alapuoli on jumpitellut ja vei teekkarin juoksutauolle.

– Painin nyt juoksemisen kanssa. Vauhtia pitää saada lisää kesään mennessä. Kesän ehdoton huipennus on Ratinan seiväskilpailu elokuun lopulla, Kujanpää vakuuttaa.

Turun Kalevan kisojen korkeushypyssä viime kesän toiseksi ponnistanut Kosonen haluaa parantaa sijoitusta kotikisoissa.

– Sen verran harmitti Turun kisan jälkeen, ettei nyt hävitä ainakaan tasatuloksella. Kauden tavoitteita on kaksi: ensin alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut Norjassa ja sitten Ratinan korkeuskilpailu, Kosonen jutteli pilke silmäkulmassa.

Tampereella jo 14. kerran

Yleisurheilun Suomen mestaruuksista kisailtiin ensi kerran 1907 ja paikkana oli Tampere, tarkemmin Pyynikintori. Silloinkin järjestelyistä vastasi Tampereen Pyrintö, nyt 125-vuotista taivaltaan juhliva yleisseura.

Tampere isännöi Kalevan kisoja nyt 14. kerran. Ne olivat ensin Pyynikillä ja vuodesta 1957 Tampereen stadionilla eli Ratinassa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut Kalevan kisojen 2021 suojelijaksi.

Lähde: Urheiluliitto