Suomalaisjuoksija jo neljänteen mestaruuteensa – kaikkien aikojen parhaalla ajallaan!

© Kuva: Juha Tamminen

Timanttiliigan Gatesheadin osakilpailun estejuoksuun kuntoaan virittelevä Helsingin Kisa-Veikkojen Topi Raitanen haki Joensuusta maastojuoksun SM-kilpailuista neljännen mestaruutensa.

Lahden Ahkeran Ossi Kekki veti kaksi ensimmäistä kilometriä vain Raitasen kyetessä seuraamaan. Raitanen jätti Kekin kyydistä kilometri ennen maalia ja saapui maaliin 11 sekuntia tätä aikaisemmin. Raitasen voittoaika 11.32 oli parempi kuin yhdessäkään hänen aikaisemmassa SM-kilpailussaan.

Yhteispelistä juoksun kärkikaksikko sopi etukäteen.

– Sovittiin, että autetaan toinen toista ja se meni oikein hyvin. Saatiin ykkös- ja kakkossijat juostua, Raitanen tuumi.

– Itse yritin tuossa lopussa ahistaa sen minkä pääsin. Ei kuitenkaan uskaltanut oikein enempää irroitella, kun tuntui vähän epämukavalle vatsanpuolella. Sain kuitenkin nousujohteisen vedon.

Raitanen avaa kesäkautensa 3000 metrin estejuoksussa Gatesheadissa 23. toukokuuta. Lähiajat hän jalostaa ratavirettä.

– Nyt on kaksi kovempaa ratatreeniä takana. Perjantaina on seuraava. Sen jälkeen vedetään vähän vauhtikestävyyttä väliin ja sitten kovemman ratatreenin kimppuun, Raitanen kuvasi kevään treeniä.

Kekin jalkavaiva ei kiusannut maastossa, Granbergille pronssi

Kekkiä on kiusannut vasemmassa jalassa oleva kontrollihäiriö. Joensuussa juoksu kuitenkin kulki.

– Se toimii paremmin maastossa. Täytyy toivoa, että se lähtisi nyt paremmin kulkemaan myös radalla, Kekki pohdiskeli.

Yhteistaktiikkaan Raitasen kanssa Kekki oli tyytyväinen.

– Se meni aika hyvin. Pystyin roikkumaan siinä Topin peesissä sen tärkeän kolmannen kilsan. Kun siinä ei tullut kuolemaa, pystyin rullailemaan mukana, Kekki sanoi.

Voittoa puolustanut Lahden Ahkeran Hannu Granberg oli kolmas 29 sekunnin päässä Raitasesta ennen Nivalan Urheilijoiden Miika Tenhusta ja HKV:n Panu Jantusta.

– Oli pieniä ongelmia. Olin kolme päivää juoksematta alkuviikosta, kun oikea pohje leikkasi kiinni treenissä. Perjantaina vasta päätin, että voisin juosta täällä. Siihen nähden meni hyvin, Granberg sanoi.

Lempäälän Kisan Santtu Heikkinen, 18, jätti nuorten sarjat väliin ja oli miesten kilpailun kuudes. Kotiradallaan juossut viime kesän Kalevan kisojen 5000 metrin voittaja Konsta Hämäläinen jäi nyt seitsemänneksi.

Lähde: Urheiluliitto


TAMPA JYRÄSI 8-0 VIIMEKSI – MITEN VOITTOKERROIN ON NYT 50.00?
KYLLÄ YHDELLÄ EUROLLA VOITAT 50 EUROA!

Näin saat Tampan jättikertoimen:
1.
Avaa pelitili Nordicbetille.
2. Talleta
3. Pelaa 1€ NY ISLANDERS – TAMPA BAY -matsiin vaihtoehdolle lopullinen voittaja Tampa Bay kertoimella 50.00