Miia Sillmanin kausi alkaa Itävallassa Götzisin seitsenottelussa kuluvan kuun lopussa. Kevään Portugalin-leirin päätteeksi Sillman odottelee ensivisiittiään moniotteluiden ”Timanttiliigaan” aidolla innolla.

– Siellä kilpaillaan kovien nimien kanssa. Se on yksi steppi omalla uralla. Sieltä saa kokemuksen, jonka muistaa ja joka varmasti buustaa omaa tekemistä. Erittäin kovalla innolla odotan sitä kilpailua, Sillman sanoo.

Sillmanin intoa kasvatti onnistunut harjoitusleiri Portugalissa. Kolmen ja puolen viikon rupeama hyvissä olosuhteissa toi, mitä talven hallissa puurtamisen jälkeen tarvittiin.

– Leiriltä ei varsinaisesti haettu mitään isompaa. Samat treenit toteutettiin kuin Suomessa, mutta kun päästiin ”pihalle” harjoittelemaan, painotettiin juoksua ja lajiharjoittelua. Kaikki treenit tehtiin, mitä oli suunniteltu, eikä mitään isompaa vaivaa ollut, Sillman sanoo.

Vaikka Götzis on Sillmanille kauden ensimmäinen kilpailu, tavoite on ottaa heti kropasta kaikki irti.

– Täysillä mennään alusta lähtien. Nyt ei lähdetä varmistelemaan. Jos heti alussa joku laji sukeltaa, on sovittu, että jätetään kisa siihen ja käännetään katse seuraavaan kilpailuun. Mutta uskon, että kaikki menee hyvin, Sillman sanoo.

Tuloksentekoaika Tokion olympiakisoihin päättyy 29. kesäkuuta.

Lähde: Urheiluliitto