Elmo Lakka aitoi jymy-yllätyksen Jyväskylän Motonet GP:ssä. Lakka onnistui toisessa 110 metrin aitajuoksun startissa täydellisesti ja rikkoi Arto Bryggaren vuonna 1984 juokseman Suomen ennätyksen neljällä sekunnin sadasosalla. Uusi SE kirjataan 13,31. Samalla Lakka rikkoi myös Tokion olympiakisojen tulosrajan.

– Nyt on tunteet pinnassa. En osannut yhtään odottaa tuollaista aikaa nyt. Mutta otetaan vastaan, Lakka tunnusti heti juoksun jälkeen.

Suomen ennätys tuli Lakan kauden kolmannessa juoksussa. Hän avasi kauden juoksemalla Lahdessa 13,57 ja Jyväskylän ensimmäisessä startissa 13,50.

– Odotin sellaista 13,42:n aikaa, mutten uskonut, että tulisi tällainen harppaus, Lakka totesi.

Lakka, 28, aloitti aiturin uransa Jari Erosen valmennuksessa Kouvolassa ja on noussut kansainväliselle tasolla Antti Haapakosken valmennuksessa, jossa tukena on ollut myös Otto Kilpi.

Kuluvaan kauteen valmistautuessaan Lakka muutti harjoitteluaan niin, että tehot nousivat ja määrät tippuivat. Se toi hallikaudella ennätysvauhdin 60 metrin aitajuoksuun ja kevään Lakka jatkoi samalla systeemillä.

– Nyt on juostu paljon ja punttien kolistelu on jäänyt vähemmälle. Tämä on juoksulaji. Kunto tulee juoksemalla, Lakka sanoi.

Jyväskylän SE-juoksu oli Lakan mukaan onnistunut, ei täydellinen.

– Lähtö onnistui ja juoksu oli sellainen tehokkaasti etenevä. Aitavälit sujuivat hyvin eikä lopussa tullut väsymystä, Lakka sanoi,

– Mutten minä varmaan vielä tässä vaiheessa parhaassa kunnossa ole. Kunto on tähdätty sinne elokuulle. Tästä jatketaan suunnitelmien mukaan.

Lakan uusi SE sijoittuu tämän vuoden maailmantilastossa 14:nneksi ja Euroopan tilastossa peräti kolmanneksi.

Lähde: Urheiluliitto