Anni-Linnea Alanen voitti kotikentällään Vaasassa naisten keihäänheiton alle 20-vuotiaiden Suomen ennätyksellä 59,52. Jelena Jaakkolan 13 vuotta sitten heittämä edellinen ennätys koheni 63 senttiä.

– Läksin hakemaan ennätystä. Tämä on minun kotikenttä. Tykkään kilpailla täällä ja täällä on ennenkin tullut ennätyksiä. En kuitenkaan odottanut, että heittäisin nyt noin pitkälle, Alanen sanoi.

Vaasan Vasamaa edustavan Alasen, 18, aiempi ennätys oli keväällä heitetty 57,11. Sytykkeitä Vaasan ennätysheittoon hän sai hiljattain Romaniassa pidetystä majoukkueiden EM-kilpailuiden Ykkösliigasta, missä hän jäi reiluun 51 metriin.

– Se kilpailu jätti hampaankoloon, Alanen tunnusti.

Valmentajansa Petteri Piirosen mukaan Romanian kilpailun jälkeen pidettiin lyhyt huili ja tehtiin harjoitus, jossa heitto koetettiin saada jengoilleen.

– Harjoitus ei välttämättä mennyt hyvin, mutta löydettiin ne asiat, jotka piti korjata, Piironen sanoi.

Alanen heitti Vaasassa toisella yrityksellän 56,16, viidennellä 56,64 ja ennätys syntyi koko kilpailun viimeisellä heitolla.

– Se toisen kierroksen heitto toi itseluottamusta. Ennätysheitossa vauhti kulki ja sain hyvin painetta keihääseen, Alanen sanoi.

Toiseksi sijoittui naisten hallitseva Suomen mestari Sanne Erkkola Turun Urheiluliitosta tuloksella 56,83. Hänkin heitti uransa toiseksi parhaan tuloksen.

Lähde: Urheiluliitto