Viivi Lehikoinen avasi olympiakesän 400 metrin aitajuoksut ryminällä. Lehikoinen voitti Jyväskylän Motonet GP-kilpailun ennätyksellään 56,33. Tulos sivuaa Hilla Uusimäen nimissä olevaa 22-vuotiaiden Suomen ennätystä ja vie Lehikoisen naisten Suomen kaikkien aikojen tilastossa jaetulle kolmannelle tilalle.

– Harjoitukset ja alkukauden kilpailut ovat menneet hyvin, mutta odotin niiden perusteella sellaista 58 sekunnin alitusta, Lehikoinen hämmästeli aikaansa.

Lehikoisen, 21, edellinen ennätys 56,49 oli vuodelta 2017. Sittemmin uralla on pari vaisumpaa vuotta, mutta kuluneella harjoituskaudella alkanut yhteistyö sveitsiläisen valmentajan Laurent Meuwlyn kanssa on tuonut hyvää tulosta. Harjoittelussa painopisteenä on ollut nopeus.

– Yhteistyö toimii hyvin. Olemme yhteydessä päivittäin ja Meuwly saa videot harjoituksista, joita valvoo valmentaja Mikael Ylöstalo, HIFK:ta edustava Lehikoinen kertoi.

Lehikoinen on muuttanut myös juoksurytmiään. Hän ei pyri aloittamaan 15 askelen rytmillä vaan yrittää juosta seitsemännelle aidalle 16 askelen rytmillä ja sieltä maaliin 17 askelella.

– Nyt pääsin 16 askelella kuudennelle aidalle ja siinä vaihdossa oli pientä ongelmaa. Tämä rytmi sopii minulle nyt, koska minun askelpituuteni on 15-16 askelen rytmien välillä. Kun 400 metrin aitajuoksussa pyritään alussa säästämään energiaa, tämä rytmitys sopii minulle paremmin, Lehikoinen sanoi.

Hyvää vauhtia piti myös toiseksi ajalla 57,92 juossut HIFK:n Nea Mattila. Raision Kuulan Aada Aho oli kolmas ajalla 59,07 ja Tampereen Pyrinnön Frida Hämäläinen neljäs ennätyksellään 59,85. Aho alitti 19-vuotiaiden EM-rajan.

Lähde: Urheiluliitto