Selkävaivaa kuntouttanut Nooralotta Neziri avasi kilpailukauden 100 metrin aitojen väkevällä voitolla ja ajalla 13,11 Vaasan olympiaranking-kilpailussa.

Selkävaiva pisti Nezirin kevään ja kesän harjoittelun kokonaan uusiksi, mutta talven hallikaudella 60 metrin SE:n 7,91 juossut aituri oli Vaasan juoksun jälkeen luottavainen.

– Tuo ei ollut mikään optimaali juoksu. Tärkeintä on, että selkä kestää, eikä aikakaan nollatuuliin ihan huono ollut, Neziri sanoi.

Nezirin alaselkävaiva on kiusannut nimenomaan aitajuoksuharjoittelua. Huhtikuun jälkeen Neziri on tehnyt vain kolme kunnollista aitajuoksuharjoitusta, mutta runsaasti muuta harjoittelua.

– Olen nyt harjoitellut määrällisesti aika paljon, koska jouduin keväällä pitämään niin paljon taukoa harjoittelusta, eikä nyt ole siksi varaa alkaa herkistelemään, Neziri sanoi.

Nezirin mukaan selkä on kestänyt hyvin valmentaja Petteri Jousteen kanssa mietittyä harjoittelun. Siitä kertoo nopea kehitys.

– Vielä kaksi viikkoa sitten itkin harjoituksissa. Nyt kaksi viikkoa myöhemmin oli kova palo päästä kilpailemaan.

Toiseksi ajalla 13,33 juossut Reetta Hurske oli tyytyväinen siihen, että lähtö toimii, mutta harmitteli, että aitojen kolhiminen vei eväät parempaan aikaan.

– Harmittaa tulla näin kauas juoksemaan noin, Hurske sanoi.

Lähde: Urheiluliitto