Kiinan talviolympialaisten mahdollinen boikotti on herättänyt keskustelua Norjassa.

Maata syytetään valtiojohtoisista systemaattisista ihmisoikeusrikkomuksista. Norjan jalkapallomaajoukkue on ollut erittäin kriittinen tulevaa MM-kisaisäntää Qataria kohtaan.

Talviurheiljat ovat kuitenkin olleet toistaiseksi varsin hiljaa. NRK päätti tiedustella asiasta Norjan hiihtomaajoukkueelta.

– Työskentelen urheilun parissa ja tunnen vain pinnallisesti tilanteen Kiinassa. Haluan tietää enemmän, ennen kuin teen mitään päätöksiä, kommentoi maajoukkueen joukkueenjohtaja Espen Bjervig.

– Olen maastohiihtäjä, en poliitikko. En halua puhua kaikesta. Olympiajoukkueen johto kontrolloi tätä, sanoi puolestaan hiihtäjä Heidi Weng.

Helene Marie Fossesholmilta ei irronnut enempää tarinaa.

– En halua kommentoida asiaa nyt. Tietenkin ihmisoikeudet ovat erittäin tärkeitä, mutta en halua ottaa kantaa ja keskustella asiasta, kommentoi hiihtolupaus.

Sanavalmis Emil Iversen arvioi omaa tekemistään kriittisesti. Hän kiitteli jalkapallomaajoukkueen toimintaa.

– Mielestäni on kova juttu laittaa niin paljon peliin. Ylistän sitä. Se on vaikeaa. Se haastaa urheilijat ottamaan kantaa poliittisesti. Emme ehkä ole hyviä siinä, enkä ole minäkään. On hienoa nähdä, mitä he tekevät.