Romaniassa kilpaileva suomalainen yleisurheilija jätti tutut välineensä kotiin – ”En halunnut riskeerata”

© Kuva: Getty Images

Yleisurheilun EM-joukkuekilpailun Ykkösliigan kilpailu käydään Romanian Cluj-Napocassa.

Suomen joukkueessa on Topi Raitasen, Reetta Hurskeen ja Senni Salmisen tapaisia olympiakisoihin valittuja urheilijoita, alle 20-ja 22-vuotiaiden EM-kisoihin tähtääviä nuoria sekä seiväshyppääjä Elina Lampelan ja kestävyysjuoksija Sara Kuiviston tapaisia urheilijoita, jotka tavoittelevat rankingin kautta paikkaa olympiajoukkueeseen.

– Kiva kilpailla, kun mukana on useita 450:n hyppääjiä ja joitakin sellaisia hyppääjiä, joiden kanssa ollaan rankingissa samalla tasolla. Hienoa, jos pystyisin sellaisia voittamaan, Lampela totesi Cluj Arenaalla vieraillessaan.

Lampela on kauden mittaan ylittänyt 453. Romanian kilpailussa hänellä ei ole mukana seipäitä, joita on hän viime kisoissa käyttänyt.

– En halunnut riskeerata, että ne seipäät eivät täältä jostakin syystä ehtisi ajoissa Suomen ennen kesäkuun lopun kisoja. Hyppään nyt samoilla seipäillä kuin viime kesänä. Etäisyyksiä ja sitä millä seipäällä aloitan, pitää vähän miettiä, mutta ne asiat ovat hyvin muistissa viime kesältä, Lampela sanoo.

Sara Kuivisto juoksee Romaniassa 800 ja 1500 metriä ehkä myös 4 x 400 metriä.

– Rankingpisteistä yritän kerätä ja voittamaan lähden. Olisi kiva juosta hyvä aika, mutta se ei ole tällä ykkösasia. Sijoitus on tärkein, Kuivisto sanoo henkilökohtaissta matkoista.

Lähde: Urheiluliitto