Oulun Pyrinnön seiväshyppääjä Elina Lampela ponnisti Turussa jatkoa kevätkesän hyville kilpailuilleen. Lampela voitti Tilastopajacupin naisten kilpailun ylitettyään 450 ja teki kaksi erittäin hyvää yritystä ennätyskorkeudestaan 460.

– Hypyn korkeus olisi riittänyt kahdessa ensimmäisessä yrityksessä 460:stä. Olisi vain pitänyt saada seiväs liikkumaan pikkuisen paremmin. Kiva, että on tullut 450:n ylitys kahdessa perättäisessä kilpailussa, Lampela sanoi.

Edellisessä kilpailussa viikko sitten Lampela taivutti ennätyksensä 453 ja oli silloinkin lähellä 460:n ylitystä.

– Nyt tuntuu, että olen saanut nuo 440-senttiset seipäät kunnolla toiminaan. Hallikaudella hyppäsin niillä vain kaksi kilpailua ja kaksi treeniä. Nyt kun olen treenannut niillä koko kevään, niihin on tottunut. Pidemmillä seipäillä tulee isompi kaari, jolloin on helpompi päästä seipään mukaan, kun se ei oikene niin nopeasti, Lampela sanoi.

Wilma Murto oli kilpailussa toinen ylitettyään 430 ja Saga Andersson kolmas taivutettuaan 410.

– Wilmalla kunto on hyvä, mutta hyppäämisessä on alkukaudesta vielä vähän hakemista, Murtoa valmentava Jarno Koivunen totesi.

Nurmijärven Yleisurheilun Maria Kytölä oli neljäs ennätyksellään 400. Viikkoa aiemmin hypätty edellinen ennätys koheni 10 senttiä.

Tampereen Pyrinnön Daniel Kosonen voitti miesten korkeushypyn kevätkesän kärkituloksella 216.

Lähde: Urheiluliitto