Romanian Cluj-Napocassa voittoon juoksi 400 metrin aituri Viivi Lehikoinen, joka onnistui hyvin askelrytmityksessä ja voitti ylivoimaisesti uransa toiseksi nopeimmalla ajalla 55,94.

– Juoksin nyt 16 askelella kahdeksannelle aidalle. Alku oli aika rauhallinen, mutta tulin kaarteen aika kovaa. Loppu kulki jälleen hyvin, vaikkei ollut ihan paras päivä. Aamulla oli vielä päänsärkyä ja aika stressaantunut olo, Lehikoinen sanoi.

Naisten 100 metrillä Lotta Kemppinen lähti terävästi ja johti kilpailua 60 metriin asti, mutta krampin tapainen tunne oikean jalan akilleksessa tai pohkeessa söi terän juoksun lopussa ja Kemppinen oli kuudes ajalla 11,53. Sveitsin Salomé Kora voitti ajalla 11,34.

– Se ei ole mitään vakavampaa. Tässä on vaan nyt tullut lyhyen ajan sisään aika paljon piikkarijuoksuja, kun on ollut Paavo Nurmen kisoja, viestivaihto, Geneveä ja nyt nämä kilpailut, Kemppinen sanoi.

Samuel Purolan lähtökiihdytys miesten B-erässä ei onnistunut, mutta hän rutisti loppumatkasta Ruotsin ja Norjan edustajien ohi. Purolan aika oli 10,52 ja sijoitus kuudes. Tuulen voimakkuus Purolan erässä oli 0,2 metriä sekunnissa. A-erän voitti kaksien viime EM-kilpailuiden mitalimies Turkin Jak Ali Harvey ajalla 10,31.

Lähde: Urheiluliitto